Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Nautic teak

Nautic Teak

Gerecycled teak is prijstechnisch geweldig interessant voor de doe het zelver. We zagen en schaven uit allerlei gebruikte basismaterialen teak deklatten vaak met een standaardmaat van 80 mm breed en zagen deze dan tot een dikte van 7-8 mm. Maar niet alleen deklatten, maar ook planken om af te timmeren zoals bankjes of raamkozijntjes.
Ook voor voor bootmeubeltjes kan dit mooie originele teak gebruikt worden. We gebruiken hiervoor latten van 3cm dik en ook weer max: 8cm breed.

Gerubberd teakhout luik schurenTeakhout inrubberen

Vraag maar eens wat info aan.

Op dit moment zijn we bezig met het zagen van teak bestemd voor de Bluewaters. Er worden voor de nieuwe kuipvloer en luiken 7 mm dikke latten gezaagd en voor de bank aan de achtersteven en het zwemplateau planken van 30mm dik en 80 mm breed. Ook helpen we collega schippers weleens met wat hout en vertellen hun hoe we dat dan doen. Als het even kan, maken we specials.

Deze deklatten zijn makkelijk door de doe het zelver te verwerken. Met de juiste materialen is de klus zo geklaard.
Teak is een duurzame houtsoort en het Bluewaters team staat vierkant achter dit prachtige hergebruikte product.

Uitgeharde rubber wordt verwijderd

Teaklatten worden uitgemeten.

De groef wordt goed voorbereid

Krammetjes voorzichtig weghalen

Kolommen en zuilen.
Handgemaakte zuilen speciaal voor dekmeubels. Denk eens aan een bootstuurstoel of aan een bijzettafel van dit creatieve teak. Stuk voor stuk worden kleine reststukjes teak aan elkaar verlijmd en na veel uurtjes onstaat er dan een ruw blok teakhout wat door een houtdraaier tot leven gewekt wordt. Om leuke kleurvariaties te krijgen is hier en daar ook ander hardhout gebruikt. We maken niet alleen mixed colors wat vrij duur is, maar ook puur uni basis teak. Kijk maar eens. Heb jij interesse in zo’n massieve zo’n poot? We hebben ze in de vierkante maten 8cmx8cm +/- en een lengte tot 75 cm. Mail ons dan maar voor een fotootje.

Video: Teakhouten poot draaien