Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Drijfhut Tips.

Praktische Drijfhut-Tips. App met Jan 06-55-302305


    Drijfhut-Tips voor een goed gebruik van een drijfeiland of hut.
1) Opstappen doe je daar waar het niet al te diep is. Stap op zo dicht mogelijk waar je wilt fotograferen.
2) Bij voorkeur snelle sluitertijden gebruiken, want onze drijfhut is dan wel super stabiel, maar je zult net zien dat er      opzeker moment net iets te veel golfslag staat. Een sluitertijd van 1/250 adviseren we dan ook.
3) Plaats de camera zo laag mogelijk voor je. Bij voorkeur op de reeds gemonteerde statiefhouder. Ook kun je een        rijstzak inzetten.
4) Beweeg niet teveel onnodig, want bij teveel bewegen worden je opnames niet optimaal. Ook kan je apparatuur        dan nat worden.
5) Onze drijfhut is 1 meter breed en 135 cm lang. Een groot voordeel is de stabiliteit. Wij vinden dit voordeel het          belangrijkst. Het weegt op tegen het iets lastiger vervoer en het gewicht, maar daarvoor is de speciale steekkar          bedoeld.
6) Benader het wild heel voorzichtig. Ze raken dan langzamerhand gewend aan de hut en                                                  accepteren het vaak al vrij snel.
7) Blijf eens een poosje op één vast punt liggen. Vogels krijgen dan een soort van gewenning en komen eerder              jouw richting op.
8) Stabiliteit is heel belangrijk. Fotograferen wordt door een goed stabiliteit een stuk gemakkelijker en zorgt voor          een glad en bewegingsloos
9) Hou altijd de horizon in het vizier. Voorkom hiermee scheve foto’s.
    En…als je een waadpak draagt van te voren nog een plasje plegen, want ben je eenmaal te water dan gaat dat          niet meer.
    Terug  naar de Drijfhut

Een wollen borstrok op z’n minst.

Zelfs in de winter kun je vanuit een drijfhut werken, maar neem deze tip ter harte. Kleed je in een thermo waadpak. Zelfs als het niet vriest heb je dit nodig. Maar het kan goed. Soms is het afzien, maar winterfoto’s op waterspiegelniveau zijn natuurlijk je van het. Stel gerust je vragen omtrent onze drijfhut. Drijhut-tips zijn belangrijk.
We geven graag tips voordat je te water gaat. Je moet het toch eens meegemaakt hebben.
En vergeet dus die borstrok maar.

Bekijk eens een drijfhut video

Nog wat algemene extra Drijfhut-tips. 

Natuurlijk! De drijvende schuilhut, is en blijft een interessante tool voor het fotograferen van vogels. Het biedt natuurfotografen de mogelijkheid om vogels van dichtbij te observeren en te fotograferen zonder verstoring of verandering van hun natuurlijk gedrag. Hieronder nog maar eens een paar interessante aspecten over drijfhutten:
Drijvend Platform:
Een drijfhut is ontworpen om op het water te drijven, vaak met behulp van drijvers of een stevige constructie. Dit zorgt ervoor dat fotografen op ooghoogte van de vogels komen wanneer ze zich op het water bevinden. Het drijvende platform biedt een stabiele basis voor het monteren van apparatuur en helpt om bewegingsonscherpte te verminderen, waardoor scherpere foto’s kunnen worden gemaakt.
Onopvallendheid:
Drijfhutten zijn vaak uitgerust met camouflagepatronen en natuurlijke kleuren om op te gaan in de omgeving. Dit minimaliseert de zichtbaarheid en maakt de hut minder verontrustend voor vogels. Door op te gaan in de omgeving kunnen fotografen de vogels van dichtbij benaderen zonder ze af te schrikken, waardoor ze natuurlijk gedrag kunnen vastleggen.
Comfort en Uitrusting: Twee drijfhut tips
Een drijfhut is meestal niet voorzien van comfortabele stoelen, zitplaatsen het is wel wat behelpen. De hut kan worden uitgerust met kijkgaten of speciale vensters om te fotograferen. Het biedt fotografen de mogelijkheid om lange uren in de hut door te brengen terwijl ze beshermd door een waadpak wachten op het perfecte moment om die bijzondere foto te maken.
Bescherming tegen de elementen:
Drijfeilanden- hutten bieden bescherming tegen weersomstandigheden, zoals regen, wind of felle zon. Dit is vooral handig bij langere fotografiesessies waarin geduld en wachten op het juiste moment essentieel zijn. De hut heeft een geamoufleerd kuntstof dak van zeil. Fotografen kunnen zich dus volledig concentreren op het fotograferen zonder gestoord te worden door de weersomstandigheden.
Mogelijkheid tot observatie van watergebonden soorten:
Een drijfhut biedt unieke mogelijkheden om watergebonden vogelsoorten te observeren en te fotograferen, zoals watervogels, reigers, ijsvogels en andere moerasbewoners. Omdat de hut zich op het water bevindt, kunnen fotografen deze soorten van dichtbij observeren en hun gedragingen vastleggen die anders moeilijk te zien zouden zijn.
Drijfhutten bieden natuurfotografen de mogelijkheid om op een unieke en onopvallende manier vogels te fotograferen. Het respecteren van de natuurlijke omgeving en het welzijn van de vogels is echter van groot belang. Zorg ervoor dat je te allen tijde de gedragscode voor natuurfotografie volgt en verstoring van de vogels minimaliseert. einde drijfhut-tips