Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Opstapplaatsen Fotokano Greenrivers

Opstapplaatsen fotokano Greenrivers. Er zijn op dit moment 3 opstapplaatsen voor de fotokano. Echter soms kunnen deze veranderen. Het Bluewaters team geeft al naar gelang dit nodig is, tips waar het op dat moment interessant is om te fotograferen. Ook Kalenberg staat in principe als 4e opstapplaats genoteerd, maar hier geldt net als in Giethoorn. “Alleen als de drukte het toelaat”  Het komt voor dat er zich tussendoor meerdere mogelijkheden voor doen. Bv. Het Zuideindiger Wiede. App met 06-55 302305

Vertrekpunt en opstapplaats Giethoorn.


De Greenrivers vertrekt op diverse opstapplaatsen in de Weerribben. Ook het rustige stukje Giethoorn Noord valt hier wat ons betreft ook onder. Vanaf dit punt ( Beulakerweg ) varen we naar de Thijssengracht en slaan hier linksaf richting het Molengat. Vanaf hier wordt de Stouwe verkend. Waaronder de Benedenstouwe, het Rungat en indien er nog tijd over is de Kloostergracht met z’n pittoreske bebouwing.

Het Molengat ligt in het noorden van de plaats Giethoorn.

Aan de noordkant van het Molengat verbindt de Thijssengracht het met het Giethoornsche Meer. In het verlengde van de Thijssengracht loopt de Beneden Stouwe naar oostelijke richting. Het Molengat heeft verschillende verbindingen met Giethoorn en vauit hier kan het Stouwen natuurgebied ontdekt worden. Aan de zuidkant van het Molengat staat de tjaskermolen genaamd het Molengat. Gekozen opstapplaatsen fotokano Greenrivers voor Giethoorn

Het Stouwe Natuurgebied is klein maar erg bijzonder. Het straalt veel rust uit en last van toerisme heb je hier weinig. Aan de Noordoostkant kun je zelfs via de Benedenstouwe een eindje Drenthe in varen.

De foto’s rechts zijn gemaakt door diverse Bluewaters fotografen. 

Giethoorn. Beulakerweg
Greenrivers kano opstappen Giethoorn
Greenrivers. De Stouwe Giethoorn.

Vertrekpunt en opstapplaats Dwarsgracht


Voor Dwarsgracht vertrekken we vanaf de Thijssengracht, bijna bij het Giethoornse meer. We varen eerst richting Otterskooi en Dwarsgracht. Onderweg kan er gekozen worden om de Brouwersgracht eens te bekijken. Deze komt ook uit op het Giethoornse meer, maar aan het eind bevinden zich wat kraggen en weren. Hier kan het soms wel interessant zijn.
Via het Giethoornsemeer kunnen we terug naar de Dwarsgracht via de Pinkesloot. Ook Dwarsgracht met z’n handmatig te bedienen ophangbruggetjes kan ook heel leuk zijn.

Dwarsgracht is Giethoorn in het klein. Super omgeving.

Het waterdorp Dwarsgracht en en niet te vergeten Jonen, Liggen ten westen van Giethoorn. Beide zijn beschermd dorpsgezicht. Riet en water is wat de klok slaat. Zowel het prachtige landschap als de boerenerven ademen rust. Waterwild is er in overvloed en in de kraggen en weren zijn de mooiste plaatjes te schieten.
Het pontje bij Jonen wordt ook vaak vanuit de Bluewaters gepotretterd.
Een van de leuke opstapplaatsen fotokano Greenrivers ervaringen.

Ook deze foto’s zijn gemaakt door Bluewaters fotografen.

Varen in Dwarsgracht
Dwarsgracht. Ook Leuke bruggetjes
Roerdomp geeft zich bloot
De Greenrivers. Een electrische kano

Vertrekpunt en opstapplaats Belt-Schutsloot

Voor Belt Schutsloot ligt de opstapplaats voor de fotokano Greenrivers aan de Arembergergracht. We varen maar enkele minuten naar de Schenkelvaart en we dan al praktisch in een geweldig mooit natuurgebied. Weinig drukte, dus alle rust op een enkele kano’s na. We kunnen plaatjes schieten aan de Venemaat, de Loendert en de Mastenbroekkolk. Ook kunnen we wanneer de waterstand het toelaat de Barsbeekgaten bezoeken. Opstapplaatsen fotokano Greenrivers. Met zorg voor de natuurfotograaf uitgezocht.
Het is een van onze favoriete plekjes.

Belt Schutsloot een prachtige omgeving voor fotografen.

Het waterdorp Belt Schutsloot wordt weleens vergeleken met Giethoorn. Maar er is wel een verschil Belt Schutsloot is kleinschaliger. Geen ophoping van bootjes in de grachtjes. Hier kun je in alle rust genieten van al het moois dat dit mooie waterdorp te bieden heeft. De omgeving is adembenemend. Grillige grachtjes en moerasgebieden zorgen voor een geweldig aantrekkelijk gebied voor natuurliefhebbers. Rondom Belt Schutsloot zijn een aantal meren te vinden. Het kleine Belterwijde en het grote Belterwijde, ook het Boschwijde, Schutsloterwijde en niet te vergeten het Beulakerwijde.

Belt Schutsloot Aalscholver
Fotograferen in Belt Schutsloot
Belt Schutsloot. Gracht
Belt Schutsloot. Waterdorp