Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Plaatsenkaart

Plaatsenkaart kop van Overijssel

Plaatsenkaart? Klik op de banner voor het hele gebied van de Weerribben en Wieden. De kaart laat het hele gebied wat onder de gemeente Steenwijkerland valt zien. Ook de te bezoeken waterdorpjes staan hier op. Deze kaart is een initiatief van de gemeente Steenwijkerland. Het is een bezoek per kano waard. Huur bijvoorbeeld de Greenrivers eens om de Weerribben & Wieden te ontdekken.
Onderstaand alvast een paar waterdorpen die op de plaatstenkaart van de gemeente Steewijkerland  voorkomen.
Steenwijkerland is een vrij uitgebreide gemeente met onnoemlijk veel natuurschoon. Denk hierbij aan de bossen van de Eeese en de Bult en niet te vergeten de Wieden en Weerribben

Dwarsgracht

Dwarsgracht kent ook z’n bruggetjes, echter niet zoveel als Giethoorn. Het is hier in het hoogseizoen ook een stuk rustiger dan in de grachten van Giethoorn. Men zegt weleens dat Dwarsgracht in het voorjaar op z’n mooist is.
Tijdens het winterseizoen is het hier ook ydillisch, vooral met rijp op de rietlanden.
Ook voor wandelaars is het hier een pracht gebied.

Belt Schutsloot

Belt Schutsloot ligt aan de rand van de Wieden aan de Arembergergracht. Een eindje doorvaren en je komt in Zwartsluis. De toegangspoort to het Zwarte Water.
Belt Schutsloot met z’n eigen Schutsloter wiede is ook al erg toeristisch aan het worden, maar toch zijn er nog genoeg stiltegebieden. Dit waterdorp wordt steeds geliefder bij natuurliefhebbers.