Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Wijkstra watersport

Wijkstra  Watersport. De gebr. Wijkstra

Wijkstra Watersport. De Steenwijker courant schreef op 5 februari dat de broers Rikes en Hendrik Wijkstra de kunstvuurwerkfabriek van de firma van der Nat hebben overgenomen. Ze gaan hier een watersportwinkel een botenstalling en vuurwerkhandel exploiteren. De broers gaan dus ook vuurwerk verkopen in hun nieuwe pand.
Klik maar op vuurwerk en je komt op hun uitgebreide vuurwerk website 

Hendrik Wijkstra.   Stuurwielmontage. Etc.

Door Hendrik Wijkstra werd een nieuw stuurwiel, brandstoftank, vetpot, enz in de Bluewaters geplaatst en ook werd het bedieningpaneel van de motor aangepast. Het begon allemaal zo mooi. Op het centrale smeringsysteem en nog wat dingetjes na dan.

Technische ervaring is wel een must.
De schroefas werd helemaal niet gesmeerd. De nieuw geplaatste “Vetpot” deed z’n werk niet. Er ontstond wrijving en later ook roestvorming.
Ook was de montage van de schroefas aan de nieuw gereviseerde motor (Keerkoppeling) niet echt een succes. Een en ander resulteerde in een paar niet ongevaarlijke vaarten en dat de Bluewaters uiteindelijk alleen maar enkele (prive) vaartjes kon maken.
De altijd positief denkende Hendrik Wijkstra repareerde tot 3 keer toe en kwam uiteindelijk tot de conclusie, dat hij niet genoeg know how in huis had om de Bluewaters 100% varende te krijgen.
De boot werd uiteindelijk met speciaal vervoer naar een expert gebracht, die wel enkele kritische kanttekeningen maakte.. 

Hendrik Wijkstra aan het werk

Wijkstra Watersport Steenwijk. Vuurwerk en boten.
Dus Wijkstra watersport is nog maar een paar jaartjes gevestigd in Steenwijk. In deze “voormalige” vuurwerkfabriek/magazijn worden nu de boten gestald. Zoals al eerder gezegd handelden de broers eerst nog in vuurwerk, maar door de Corona perikelen is de vuurwerk opslag en handel tot nader order in de wachtkamer gezet. Lees hier iets meer over o.a. het vuurwerkverhaal
Onze boot de Bluewaters vertrouwden we in ieder geval voor de volle 100% toe aan Wijkstra en op 20 april 2022 ging de boot te water. Er was door Wijkstra een volledig gereviseerde Yanmar 1 cylinder motor ingebouwd. Deze motor werd helemaal nieuw gemaakt door revisie specialist Ben de Pater in Sloten.
Ben heeft de motor top gereviseerd. Letterlijk elk onderdeel kreeg z’n aandacht. Kortom het resultaat was uitstekend.

Wanneer kunnen we varen? In 2022 in ieder geval niet meer
 Sorry voor het feit dat we zoveel afspraken af moesten zeggen. We hadden al zoveel mooie routes gepland.
Steeds vaker vroegen we ons dan ook af “ Kunnen we varen in het seizoen 2022 ? ” Nee dus het hele seizoen 2022 moet als verloren beschouwd worden. We hopen dat de nog steeds symphatieke broers van Wijkstra Watersport van dit vervelende proces geleerd hebben.

Antifouling Wijkstra WatersportNa een paar maanden in het water waarvan maar 13 uur varen ziet de antifouling er zo uit. Terwijl een deugdelijke antifouling jaren mee gaat.

We schrokken allemaal van het resultaat. Hoe is dit gebeurd? Of beter gezegd “Wie heeft dit laten gebeuren?

Wil je eens iets meer lezen over antifouling? , lees het dan hier  maar. 

Wijkstra Watersport resultaten
Wijkstra motoren? Nee Bluewaters afgemeerd in het kanaal Beukers-Beukers Wijkstra geen adres voor motorinbouw.