Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Bovenwiede

Ook wel Bovenwijde genoemd.

Geweldig recreëren op het Bovenwiede Giethoorn
Het Bovenwiede is een prachtig meer dat zich bevindt ten oosten van het beroemde waterdorp Giethoorn. Het meer is een populaire bestemming voor recreatie en watersportactiviteiten vanwege zijn schilderachtige schoonheid en de nabijheid van het charmante dorp Giethoorn.

Een erg aantrekkelijke toeristische attractie.
Het Bovenwiede is een relatief groot meer met een oppervlakte van ongeveer 1,5 vierkante kilometer. Het wordt omringd door weelderige groene oevers, rietvelden en schilderachtige landschappen. Het water is helder en biedt een geweldige omgeving om te genieten van diverse activiteiten op het water.
Een van de populairste activiteiten op het dit toeristische meer is varen. Je kunt een boot huren, variërend van fluisterboten tot kleine motorboten, en zelfstandig het meer verkennen. Het rustige water en de idyllische omgeving maken het een perfecte plek om te genieten van een ontspannen vaartocht.
foto’s: Luc van Erkelens.

Bovenwijde Giethoorn

Heel veel sportieve mogelijkheden op het Wiede.
Het “Wiede” is ook aangesloten op een netwerk van kanalen en waterwegen, waardoor je de mogelijkheid hebt om verder te verkennen en andere delen van het waterrijke gebied te ontdekken.
Daarnaast kun je ook andere watersportactiviteiten beoefenen op sportieve en recreatieve meer, zoals kanoën, suppen en zeilen. Het meer biedt voldoende ruimte en rustige plekken om te genieten van deze activiteiten.

Vogels spotten aan de Oostkant van het Wiede
Naast de watersportmogelijkheden is het meer ook een geweldige plek om te genieten van de natuurlijke omgeving en om vogels te spotten. Verschillende watervogels, zoals eenden, zwanen en reigers, zijn vaak te vinden in de omgeving van het meer.
Als je de drukte van het meer wilt vermijden, kun je ook de omliggende wandel- en fietspaden verkennen, die je meenemen door het prachtige landschap van Giethoorn en de omgeving.

Bovenwijde Giethoorn

Het Bovenwiede  is vrij ondiep, dus kindvriendelijk

Kortom, het Bovenwiede of Bovenwijde is een prachtige bestemming voor watersportliefhebbers en natuurliefhebbers. Met name is dit meer geschikt voor sportieve en waterminnende jeugd. Menigeen leerde hier zeilen en surfen. Maar ook met zijn schilderachtige schoonheid en diverse recreatiemogelijkheden biedt het meer een geweldige ervaring voor bezoekers die willen genieten van de rust en schoonheid van het waterrijke gebied.