Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Jonen

Jonen:
Een mini waterdorp lieflijk gelegen aan de Walengracht. Midden in De Wieden halfweg het Beulakerwijde en het Giethoornsche meer. Een fotogeniek dorpje geliefd bij fotografen. Maar ook in trek bij kunstschilders.
De 8 voormalige rietgedekte boerderijen markeren nog steeds het wonderschone rietlandschap rond Jonen en het enige met pannen bedekte huis lijkt hier wel de baas te spelen.
Het pontje van Jonen dat alleen fietsers en wandelaars overzet, is heel bekend bij menig natuurliefhebber. Het is niet te missen als je langs vaart. In de jaren zestig was Klaas Petter de pontbaas, maar hij was ook kroegbaas in z’n min of meer illegale huiskamercafé. Mooie tijden van weleer. Het hele dorpje Jonen is maar net even groter dan het Rembrandtplein in Amsterdam.
De Bluewaters mindert altijd vaart bij Jonen en dit om z’n passagiers iets langer van dit dorpje te kunnen laten genieten..

Ook met de Greenrivers kunnen we muisstil door dit prachtige waterdorpje varen. Misschien een paar leuke fotmomentjes bij het pontje.

Foto’s: Luc van Erkelens.

Overnachten