Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Kanaal Beukers-Steenwijk

Het kanaal Beukers-Steenwijk is de vaarverbinding tussen Steenwijk en het Meppelerdiep. Hier kan er dan geschut worden in de Beukersschutsluis. Via Giethoorn stroomt het kanaal met  aan stuurboordzijde het Beulakerwijde naar de Blauwe Hand met z’n bekende brug. Vervolgens langs het Belterwijde en dan komt de Beukersschutsluis in zicht. Met de toegang tot het Meppelerdiep. Aan bakboord richting Meppel en aan stuurboord richting Zwartsluis.Kanaal Beukers-Steenwijk.
Als je vanaf het Steenwijkerdiep vertrekt, dan vaar je als eerste bij Giethoorn Noord langs met aan stuurboordzijde de Thijssengracht. De vaarweg naar de Weerribben en Wieden.
Hier is tevens een vertrekpunt van de Bluewaters. De vaart gaat dan naar Giethoorn centrum met zijn Cornelisgracht en even verderop de Jan Hozengracht. Nog even en het Beulakerwijde doemt op en in de verte tekenen de contouren van de Blauwehand brug zich af.
Het kanaal langs het ondiepe Schutsloterwijde vindt dan z’n weg via de Beukersgracht naar Beukersschutsluis.
Een uitstapje naar Belt-Schutsloot over een stukje Belterwijde valt bij menig passagier in goede aarde. 

Foto’s:  Luc van Erkelens.

De vaarroute vanaf Steenwijk naar het Meppelerdiep is voornamelijk een doorvaartroute . Maar tijdens de vaart over deze gezellige waterweg kan er ondertussen gekozen worden voor de mooiste natuurroutes door de Weerribben en Wieden. Waterdorpen zoals Dwarsgracht, Jonen en Muggenbeet liggen al te wachten op de ware natuurliefhebbers.