Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Hotel Weerribben

Hotel Weerribben

Hotel Weerribben. Giethoorn.
Nationaal Park de Wieden en Weerribben ligt verscholen in de Kop van Overijssel. Geniet van  jouw verblijf in een aantrekkelijk hotel in dit prachtige natuurgebied, waar je de mooiste films en foto’s kunt maken.
De Weerribben en Wieden is hét ideale natuurgebied waar de mooiste fotomomenten aan je voorbij trekken. Flora & Fauna in vele variaties. Het Nationaal Park strekt zich uit over een groot gebied.

      Hotel Weerribben. In mooi Giethoorn.                                  Hotel d’Olde Smidse.
De Weerribben met z’n belangrijke Waterdorpen en stadjes. Zoals Giethoorn, Kalenberg, Blokzijl, Ossenzijl en als grootste de stad Steenwijk.
Tijdens het fotovaren in Nationaal Park De Weerribben en Wieden krijg je  veel indrukken. Dit beschermd natuurgebied is immers het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Uniek in zijn soort. Vaar door de kronkelende kreekjes en ga op zoek naar de roerdomp, de blauwborst en de karekiet. Ook de Otter laat zich hier en daar zien. 
En dan ‘s-avonds van een welverdiende nachtrust genieten in Hotel d’Olde Smidse van de gastvrije familie Bons.

Ga naar Bed & Breakfast mogelijkhedenOf bel met het hotel van de familie Bons

Hotel Weerribben. Vooral in het hoogseizoen is het niet gemakkelijk om een Hotel of Bed en Breakfast in de Weerribben te boeken. Het is dus zorg om er vroeg bij te zijn. Het Bluewaters team kan soms nog wel een gaatje vinden, maar er bestaat natuurlijk geen garantie. Een heel gezellig en zeker niet duur Hotel in de Weerribben is hotel d’Olde Smidse.
Een goed bereikbaar Hotel voorzien van alle gemakken. Er is zelfs een een kwaliteits cafetaria om een patatje of wat dan ook te nuttigen. Het Hotelletje, wat je ook een B & B zou kunnen noemen geeft een geweldig uitzicht op het bootverkeer op het kanaal Beukers Steenwijk. Ook kun je vanuit dit Hotel Giethoorn gaan bekijken. Vooral in ’t seizoen is het hier een gezellige drukte. De Bluewaters heeft de ligplaats praktisch aan de overkant en we kunnen de passagiers halen en brengen.

Info meevaren

Hieronder nog wat extra algemene informatie

De Weerribben zelf is een natuurrijk en landelijk gebied met enkele kleine dorpen, zoals Kalenberg, Ossenzijl. Hoewel er geen echt grote hotels direct in de Weerribben zijn, zijn er wel verschillende hotels en accommodaties te vinden in de nabijgelegen dorpen en steden. De meeste hotels in de Weerribben bevinden zich op korte rijafstand van het natuurgebied. Hier zijn enkele voorbeelden van hotels in de omgeving:
Hotel de Harmonie – Gelegen in Giethoorn, ook wel bekend als het ‘Venetië van Nederland’, biedt dit hotel comfortabele kamers en een restaurant met uitzicht op de grachten.
Hotel Restaurant Het Rietershuijs – Dit hotel is gevestigd in Kalenberg en biedt gezellige kamers en een restaurant. Het ligt midden in het hart van de Weerribben en biedt directe toegang tot de waterwegen.
B&B De Kraggehof – Een bed & breakfast in Ossenzijl, gelegen aan de rand van de Weerribben. Het biedt comfortabele kamers en een rustige omgeving.
Hotel Frederiksoord – Hoewel iets verder weg gelegen, is dit historische hotel gevestigd in Frederiksoord, in de buurt van de Weerribben. Het hotel biedt elegante kamers en een prachtige tuin. Ook in Steenwijk zijn er enkele Hotels. Fletcher Hotel en My Hotel Steenwijk.
Daarnaast zijn er ook verschillende andere accommodaties beschikbaar, zoals bed & breakfasts, vakantiehuizen en vakantieparken, waar je kunt verblijven tijdens je bezoek aan de Weerribben. Hotel Weerribben? Er zijn er wel een paar.
Het is raadzaam om vooraf te reserveren, vooral tijdens drukkere periodes of in het hoogseizoen, om er zeker van te zijn dat je de gewenste accommodatie kunt boeken. Verder is het altijd handig om de specifieke voorzieningen, prijzen en beschikbaarheid van de hotels te controleren, omdat deze kunnen variëren.
Hoewel het aanbod van hotels in de directe Weerribben-regio mogelijk beperkter is dan in stedelijke gebieden, zijn er voldoende opties beschikbaar in de nabijgelegen dorpen en steden om te voldoen aan de accommodatiebehoeften van bezoekers. Hotel Weerribben. Op zoek, misschien weten wij wat voor je als er overal vol zit.