Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Dwarsgracht

Dwarsgracht:
Halfweg Giethoorn en Jonen aan de Cornelisgracht, verscholen tussen knotwilgen en rietkragen ligt het waterdorp Dwarsgracht. Aan de ene kant van de gracht kun je er komen op de fiets, of natuurlijk met de Bluewaters via de Dwarsgracht. Maar aan de andere kant van dit midden in de natuur verscholen dorpje,  kun je ook met de auto dit bijzondere waterdorp bereiken. Dwarsgracht heeft net zoals Giethoorn van die karakteristieke bruggetjes. Niet zoveel, maar niet minder mooi. Men spreekt vaak over een bekoorlijke en rustgevende omgeving.
Bij de Otterskooi aan de Dwarsgracht is de Bluewaters een graag geziene gast. Hier worden vaak hele mooie opnames gemaakt. Fotografen en filmers zijn lyrisch over dit mooie stukje pure natuur.
Mocht je besluiten om eens een paar nachtjes te blijven, dan biedt het “Ottershuis” je een geweldig verblijf en je wordt als je dat wilt door de Bluewaters gehaald en gebracht.
Ook vissers kunnen hier hun hart ophalen. De Pinkesloot of Bouwersgracht bieden vissers veel mogelijkheden. Alhoewel Kolblei, Pos en Zeelt laten zich niet zo maar verschalken.

                                                                          Foto’s: Luc van Erkelens.

Dwarsgracht in herfstkledij

Gezien door de lens van Luc van Erkelens.