Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

DwarsgrachtDwarsgracht: Rustiger dan Giethoorn

Halfweg Giethoorn en Jonen aan de Cornelisgracht, verscholen tussen knotwilgen en rietkragen ligt het waterdorp Dwarsgracht. Aan de ene kant van de gracht kun je er komen op de fiets, of natuurlijk met de Bluewaters via de gracht. Maar aan de andere kant van dit midden in de natuur verscholen dorpje,  kun je ook met de auto dit bijzondere waterdorp bereiken. Dwarsgracht heeft net zoals Giethoorn van die karakteristieke bruggetjes. Niet zoveel, maar niet minder mooi. Men spreekt vaak over een bekoorlijke en rustgevende omgeving.
Bij de Otterskooi aan de Dwarsgracht is de  Greenrivers onze fotokano een graag geziene gast. Hier worden vaak hele mooie opnames gemaakt. Fotografen en filmers zijn lyrisch over dit mooie stukje pure natuur en ze varen graag door de Weerribben en Wieden.
Mocht je besluiten om eens een paar nachtjes te blijven, dan biedt het “Ottershuis” je een geweldig verblijf en je wordt als je dat wilt door de Bluewaters gehaald en gebracht.
Ook vissers kunnen hier hun hart ophalen. De Pinkesloot of Bouwersgracht bieden vissers veel mogelijkheden. Alhoewel Kolblei, Pos en Zeelt laten zich niet zo maar verschalken.

                                                                          Foto’s: Luc van Erkelens.

Bekijk hier Dwarsgracht in herfstkledijOvernachten

Handbediend bruggetje in Dwarsgracht

Een kind kan de was doen.
Er zijn een paar van deze handbediende bruggetjes in Dwars gracht. Vroeger moest met met een punter naar de overkant. Toen was dat heel gewoon, maar nu dus zo’n schattig bruggetje.
Sloepjes kunnen er gewoon onderdoor, maar een beetje boot moet wat meer moeite doen en eerst even aanleggen, uitstappen en de brug ophalen. Na de doorvaart de brug ook weer laten zakken. 
Wanneer je met twee personen bent, is het zo gepiept.

Wil jij eens foto’s maken in Dwarsgracht. De Bluewaters kan varen tot aan restaurant de Otterskooi. Hierna kun je even een half uurtje verpozen en te voet verder foto’s maken. de reis gaat dan weer terug via de Thijssengracht naar het Giethoornschemeer. Of er moeten handmatig 2 bruggetjes geopend worden. Hulp van een van de passagiers is dan gewenst.

Bekijk dit mooie waterdorpje eens in de herft. Wel heel ydillisch. 

Foto: Jan L Mateboer

Varen door Dwarsgracht
Handbediend bruggetje