Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Vogelkijkhut Wanneperveen.

Vogelkijkhut Wanneperveen. ‘t Eiland

Mooi stukje natuur zo tussen Giethoorn en Wanneperveen. Je kijkt over ’t Eiland en zo wordt deze vogelkijkhut ook genoemd. Deze oude veenweidepolder wordt omringd door graslanden en trekgaten. Derhalve komen hier veel vogels voor. Zelfs de visarend wordt hier regelmatig gespot. Ook veel zangvogels laten zich horen.
Wulpen, watersnippen kom je hier tegen, maar ook de purperreiger, lepelaars en de zwarte stern.
De roerdomp, de bruine kiekendief en zelfs de geoorde fuur broeden hier.
’s-Winters is deze mooie natuur een slaapplaats voor ganzen, maar ook de blauwe kiekendief rust hier uit.
De Vogelkijkhut Wanneperveen is wel heel interessant voor fotografen en natuurliefhebbers.
Foto: Jan L Mateboer

Hoe kom je er

Routebeschrijving: Neem vanuit Wanneperveen centrum de afslag Blankenweg. Rij deze uit totdat het de Bovenboerseweg wordt. Hier aan het eind is er een parkeergelegenheid. Volg links het schelpenpaadje. Het zwarte klaphek openen en even verder vind je de toren.

Huur een bootje

In Giethoorn Zuid zou je een bootje kunnen huren om van hier naar het Zuideindiger Wiede te varen. Dit ondiepe wiede is erg rustig. Grote boten kunnen er niet komen. Door de vrij geïsoleerde ligging is het werkelijk een eldorado voor natuurliefhebber en fotografen.

Veel natuur rondom Wanneperveen

Kortom, de Zuideindiger Wiede ten Zuiden van biedt een prachtige omgeving voor natuurliefhebbers om van te genieten en te verkennen. Of je nu vogels wilt spotten, wilt genieten van het waterleven, of gewoon wilt wandelen en genieten van het landschap, er is voor elk wat wils aan dit mooie meer in een van de meest pittoreske delen van Nederland.
De Vogelkijkhut Wanneperveen is daarom ook een gelifde fotolocatie.

Zuideindiger Wiede net even iets minder aandacht.
Het Zuideindiger wiede werd ooit omsloten door het Beulakerwijde en het Belterwijde, maar door de aanleg van wegen ed. is dit relatief kleine wiede wat uit de picture geraakt.
Foto: Bert Brouwer

Vogelkijkhut regio Giethoorn