Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Over Bluewaters

Wat ik zoal doe aan boord van de Bluewaters

Over fotovaren aan boord van de Bluewaters. 
Varen over de meren en plassen, met de Bluewaters over de Wieden en door de grachten, vaarten en meren van de Weerribben en Wieden. Dat doe ik graag.
Moerasbossen ontdekken. Watervogels spotten. Zo nu en dan er even een dagje tussenuit en genieten van een fotovaart over de uitgestrekte Wieden en delen van het nationale park de Weerribben. 
Fotograferen  is een van m’n hobbies en foto’s maken vanaf een in zo’n prachtig natuurgebied is wel heel bijzonder vanaf zo’n 
boot. 
Soms neem ik natuurlijk ook weleens een collega fotograaf of een natuurliefhebber mee. Dat is wel net zo gezellig.
. Ja…Over Bluewaters gesproken. Dat vinden meer mensen leuk.
Groet Jan
fotovaren is wegens omstandigheden even niet mogelijk. Sorry


Bluewaters

Met een kano door de Weerribben

Kanovaren is super aantrekkelijk in de Weerribben. In een woord geweldig hoe je  zo de natuur als fotograaf kunt benaderen.
Je huurt in Giethoorn en trouwens in de hele regio een elektrische kano die zorgt voor een fluisterstille vaart. Er zijn nogal wat verhuurbedrijven die fluisterstille bootjes aanbieden.

Het voordeel van fotograferen vanuit een fotokano is, dat je bijna op hetzelfde niveau de watervogels fotografeert. Het geeft de opname net even een extra dimensie.

Varen met zo’n geruisloze kano is een stuk sportiever dan varen met de Bluewaters. Het is gewoon van een andere orde. Ook kan de fotokano dieper de Weerribben in varen. De grote boot is niet overal welkom in de kleine kreekjes. Ook is de diepgang soms teveel van het goeie.
Huur maar eens zo’n sportieve trapkano bij kabootje. Een geweldige ervaring.

Klik hier voor een prachtig natuurgebied
Fotovaren in de Weerribben

Over Bluewaters. En… vergeet niet dat ook gepassioneerde vissers hun kart op kunnen halen. Ja hoor, want ook wemelt het van vis in de Weerribben en Wieden. Weet ze te vinden, maar soms ook weer niet, maar zo gaat dat dan. Het is en blijft vissen. Lees ook eens het artikel over de Bluewaters in Natuurfotografie.
Soms zijn aan boord van de Bluewaters passagiers welkom. Vaak vanaf augustus is dit mogelijk. Dus informeer maar eens naar zo’n waterlandschaps tour. 

App hier met Jan

De Waterdorpen GiethoornDwarsgrachtJonenWeteringBelt-SchutslootKalenbergMuggenbeetNederland
Magnifiek gelegen waterdorpen met een afzonderlijk eigen cultuur. Maar het water verbindt.
Zoek deze waterdorpen op de kaart.