Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Over Bluewaters

Over wat we doen en wat we zijn.

Over fotovaren aan boord van de Bluewaters. 
Maar ook vertellen we graag iets over de I-Float 

Varen over de meren en plassen, met de Bluewaters over de Wieden en door de grachten, vaarten en meren van de Weerribben en Wieden.
Moerasbossen ontdekken. Watervogels spotten. Flora en fauna in beeld brengen. Samen met jou met de Bluewaters er even een dagje tussenuit en genieten van een fotovaart over de uitgestrekte Wieden en delen van het nationale park de Weerribben.

Is fotograferen je talent, of schilder je graag, vertel je graag verhalen of zou je graag eens een natuurfilm willen maken? Het kan! Vaar er gewoon eens een dagje (of vaker) gratis op uit met de Bluewaters. (op Mnd,Dnsd en Wnsd)
We zijn geen rondvaartbedrijf, maar varen wel in de regio Giethoorn. En ook daar nemen jou en jouw idee mee in de Bluewaters en maken er iets onvergetelijks van. Ja hoor dat is wat we doen en wat we zijn. Ja…Over Bluewaters gesproken.

Drijfhut In de Weerribben

Met een kano door de Weerribben

Kanovaren is super aantrekkelijk in de Weerribben. In een woord geweldig hoe je  zo de natuur als fotograaf kunt benaderen.
Je huurt in Giethoorn en trouwens in de hele regio een elektrische kano die zorgt voor een fluisterstille vaart. Er zijn nogal wat verhuurbedrijven die fluisterstille bootjes aanbieden.

Het voordeel van fotograferen vanuit een fotokano is, dat je bijna op hetzelfde niveau de watervogels fotografeert. Het geeft de opname net even een extra dimensie.

Varen met zo’n geruisloze kano is een stuk sportiever dan varen met de Bluewaters. Het is gewoon van een andere orde. Ook kan de fotokano dieper de Weerribben in varen. De grote boot is niet overal welkom in de kleine kreekjes. Ook is de diepgang soms teveel van het goeie.
Vergeet niet dat de Bluewaters gratis is, maar bijvoorbeeld een trapkano huur je bij kabootje

Klik hier voor een prachtig natuurgebiedBluewaters of Greenrivers??
Fotovaren in de Weerribben

Over Bluewaters. En… de Drijfhut   Ja, de drijfhut, een nieuwe activiteit. Deze drijfhut of ook wel drijfeiland is te huur. Vertel ons maar eens wat je drijft om waar dan ook een prachtige dag te beleven op de lokatie die jezelf het interessants vindt. Is het niet te ver, dan kunnen wij de hut brengen. Of anders kun je hem halen. Heel stabiel om voor foto’s maken. De maten van de drijfhut zijn 100cmx135cmx20cm. De drijfhut is te huur (zie prijs
En vergeet niet dat ook gepassioneerde vissers welkom zijn. Ja hoor, want ook wemelt het van vis in de Weerribben en Wieden. Weet ze te vinden, maar soms ook weer niet, maar zo gaat dat dan. Het is en blijft vissen. Lees ook eens het artikel over de Bluewaters in Natuurfotografie.
Bluewaters is een non-profit organisatie die schoon varen samen met natuurliefhebbers ten doel stelt. Een kleine donatie is welkom, maar zeker niet verplicht.

Interesse? Mail gerust.App hier met JanInfo meevaren

De Waterdorpen GiethoornDwarsgrachtJonenWeteringBelt-SchutslootKalenbergMuggenbeetNederland
Magnifiek gelegen waterdorpen met een afzonderlijk eigen cultuur. Maar het water verbindt.
Zoek deze waterdorpen op de kaart.