Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Dwarsgracht in de herfst

Dwarsgracht in de herft is wonderschoon. De natuur heeft z’n zomerse kledij afgelegd en gaat de komende tijd nieuwe krachten opdoen voor een voorjaar zoals iedereen zich dat wenst. Maar dat is afwachten. De lente hoe dan ook is een prachtig jaargetijde ook in de Weerribben & Wieden. Bekijk onderstaande herfstfoto’s van Dwarsgracht maar eens.
De Bluewaters zal vanaf seizoen 2023 varen vanaf Giethoorn. Een vaste opstapplaatsen en een uitstekend vindbare locatie voor onze fotografen-passagiers.
Om de 2 bruggetjes in Dwarsgracht te passeren moet je ze zelf bedienen. De Bluewaters gaat er net niet onderdoor. Steeds in en uit stappen vanuit de grote boot is toch lastig. Alhoewel, het heeft wel iets. Dwarsgracht is een mini Giethoorn en is zowel ‘s-zomers, maar zeker ook in de herft de moeite waard. Er is hier nog veel historie bewaard gebleven. Waterlandschap fotografen kunnen hier hun hart ophalen. Voor de Bluewaters een leuke pleisterplaats. De fotografen kunnen hier even de benen strekken.

Varen door DwarsgrachtInfo meevaren

Ook Jonen bezit een beschermd dorpsgezicht 

De waterdorpen Dwarsgracht en niet te vergeten Jonen, ten westen van Giethoorn, zijn inmiddels bestempeld als beschermd dorpsgezicht. Riet en water, kortom de natuur zijn de grote kenmerken, in zowel het bijzondere landschap, op het erf en op de bebouwing van deze dorpen. Dwarsgracht bezit net als Giethoorn veel bruggetjes, over de grachten en tussen de bebouwing. Een zijde van Dwarsgracht  is bereikbaar per auto. Jonen is een klein éénrijig waterdorp en bezit geen karakteristieke bruggen. Jonen is bereikbaar per pontje, per fiets of per boot.
Dwarsgracht in de herft is zeker een bezoekje waard. Kijk ook eens bij onze sponsor. Wil je eens heerlijk in de Weerribben overnachten? dat kan op verschillende door het Bluewaters team geselecteerde locaties.

Bekijk hier de Hotel en B&B Mogelijkheden