Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Kalenberg

Kalenberg:
Het riet uit Kalenberg is wereldberoemd het behoort tot de allerbeste kwaliteit. Er bestaat geen beter riet dan het Kalenberger riet. Het groeit hier overal en omzoomt de talloze idyllische  bruggetjes.
Doe het zelf bruggetjes die je zelf mag bedienen. Waar vind je dat? Vroeger werd er in Kalenberg veel turf gestoken. De turfstekers woonden in piepkleine huisjes.
Huisjes omringd door een adembenemende natuur. Midden in een schitterend natuurgebied de Weerribben. En als je dan goed luisterde hoorde je het zachte zoeven van watermolens, de spinnenkopmolens zoals ze hier genoemd worden.
Kalenberg is bijzonder fotogeniek en menig filmer, kunstschilder of fotograaf maakte hier prachtige beelden, zowel op de gevoelige plaat maar ook op camvas.
De Bluewaters komt graag in Kalenberg en velen genoten al intens van al schoons van de natuur.
Kalenberg lag dicht tegen de voormalige Zuiderzee aan. ’t Was beslist niet zonder gevaar om hier te wonen. Nu is dit anders en je kunt super veilig en culinair genieten in het Doevehuis of café restaurant de Weerribben en ook in het Rietershuys is men super gastvij.

Foto’s: Luc van Erkelens.

Overnachten