Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Fotograferen in de Weerribben en Wieden

Het unieke Weerribben landschap laat zich graag fotograferen.
Dit schitterende waterlandschap laat zich op een bijzondere manier fotograferen. Die bijzondere lichtval of buitengewone atmosferische omstandigheden en denk hierbij aan mist, ijs of sneeuw. Dit zijn ingrediënten die een ware natuurfotograaf de kriebels geven. De Weerribben & Wieden bezitten ze allemaal.
Fotograferen van een prachtige zonsondergang is voor een landschapsfotograaf belangrijk. Tijdens dit soort unieke sferen laten de Weerribben en Wieden zich op hun mooist zien.
Lees onderaan de pagina ook eens over de mogelijkheden met gebruikmaking van een professionele drijfhut.

Waterlandschap fotografieNatuurfotografieOnderwater fotografie
Foto Corrie Post: Foto Roerdomp Weerribben Addeer in de Weerribben
Fotograferen in de Weerribben en Wieden


Geweldig om te fotograferen in de Weerribben en Wieden
Het unieke landschap van de Wieden & Weerribben is met z’n grote diversiteit planten en dieren een toplocatie voor filmers en fotografen. Aan boord van de Bluewaters ontdek je waterlandschap vanaf het water. En dit geeft zoveel meer voordelen dan fotograferen vanaf de waterkant.
De Weerribben & Wieden herbergen heel wat dieren en planten. Het is een fraai gebied om foto’s en films te maken. Het is wel van belang om van te voren interessante plekken te scouten, want ze dienen zich nooit vanzelf aan.

lekker eten in GiethoornVogelkijkhutten
Het Bovenwiede foto van luc Erkelens Dwarsgracht. Wieden en Weerribben

Verrassende beelden vanuit de I-Float drijfhut.
Ook de 4 seizoenen brengen hun eigen fotogenieke en speciale opnamemogelijkheden mee. Ze zijn erg belangrijk voor de spotter, filmer of fotograaf. Het rietlandschap ziet er ’s winters minstens zo mooi uit als ’s-zomers. Het vastleggen van dit soort landschappen levert geweldige beelden op. Fotograferen in de Weerribben en Wieden levert dan ook veel op voor de fotograaf.  Van November tot Maart vaart de Bluewaters niet, maar het is dan wel mogelijk om met het 1-persoons  I-float drijfeiland foto’s te gaan maken . Met deze drijfhut die we de naam I-Float meegaven, worden onbereikbare plekjes opeens bereikbaar. De kale huurprijs bedraagt € 150.- per 11 dagen van vrijdagmiddag tot de 2e maandagmiddag. Dus 2 weekenden. Huur waadpak € 10.–
We brengen je  met de Bluewaters dichtbij mooie fotoplekjes.
Fotograferen of filmen vanaf een drijfhut geeft je de mogelijkheid om tot de kleinste slootjes door te dringen. Zo’n gecamoufleerde drijfhut geeft weer extra mogelijkheden. Het wild kan op deze manier heel dicht benaderd worden en praktisch horizontaal met de waterspiegel gefotografeerd worden.
Fotograferen in de Weerribben en Wieden wordt een geweldige ervaring. Dat staat als een paal boven water.
Lees hier nog eens wat meer.

Info Meevaren