Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Natuurfotograaf Gert Gelmers

Door de lens van Gert Gelmers.
De Meppeler natuurfotograaf Gert Gelmers maakt natuurfoto’s met een niet aflatende passie. Hij weet bijna alles van vogels. Ja dat kun je wel zeggen en ook uiteraard ook zien. Vogels die voorkomen in de Weerribben Wieden kent hij ook op z’n duimpje. De scherpe en details van zijn opnames zijn fabelachtig. Bekijk onderstaand een greep uit Gert z’n collectie en oordeel zelf. Ook op Facebook en Instagram kun je Gert tegenkomen.

Copyright

Gert Gelmers.
Van jongs af aan was ik al veel in de natuur. Vaak zocht ik langs de slootkant  naar kikkervisjes, kokerjuffers, stekelbaarsjes en salamanders. Later ontwikkelde zich een brede interesse voor bloemen en planten. De belangstelling voor de natuur kreeg ik van huis uit mee.
Omstreeks mijn 25ste specialiseerde ik me op het fotograferen van roofvogels. Toen nog op de analoge manier en dat was geen succes. In feite was ik nooit tevreden met de resultaten en de fotografie stond daarom een poos op een laag pitje.
De natuur en het fotograferen daarvan bleef echter boeien en besloot ik om digitale fotoapparatuur aan te schaffen. In 2015 maakte ik een start met het digitaal vastleggen van mijn natuurbelevenissen. Natuurfotografie is nu echt mijn passie. Vogels hebben daarin mijn bijzondere interesse, ook zoogdieren, zoals de otter, libellen en vlinders hebben m’n aandacht.
Dankzij de digitale apparatuur ben ik nu wel tevreden met de resultaten. 
Het Nationaal Park Weerribben & Wieden blijft mij boeien. Ik kom er graag. De enorme biodiversiteit maakt dat ik er altijd wel iets interessants vind. Ik maak er dan ook (vaak samen met mijn vrouw) regelmatig een rondje.
Je kunt me ook vinden op Facebook en Instagram

copyright