Weerribben-Wieden

Ontdek de Weerribben & Wieden optimaal vanaf het water. Varend langs ruisende rietkragen, langs moerasbossen en drijftillen ontdek je zo dit uitgestrekte voor het grootste deel beschermde natuurgebied.
Een vaartocht met de Bluewaters door de Weerribben Wieden. Prachtig om dat eens één keertje gedaan te hebben. Ze geven je rust en die rust wordt alleen maar doorbroken door een koor van zingende vogels en het “hoemp”, geluid van de schuwe Roerdomp. Ook eens meevaren? Dat kan.

De Weerribben & Wieden Uniek in West Europa
Door de winning van turf zijn de Weerribben en Wieden ontstaan. Nog steeds worden grote delen van het water- en rietlandschap hier door bepaald. De Kraggen zijn hier een sprekend voorbeeld van. Het is een cultuurlandschap dat zo’n beetje vanaf de 14e eeuw z’n huidige ontstaan ontleent. De natuur die sindsdien ontstaan is, kan zonder twijfel uniek voor West Europa genoemd worden.
De Flora en Fauna in de Weerribben kennen hun gelijke niet. Veel plantensoorten zijn uniek en komen nog maar mondjesmaat voor. Denk eens aan Veenpluis of die schitterende koekoeksbloemen. Ook groeien er diverse soorten wilde orchideeën. Bij fauna denken we aan de otter, de roerdomp en de karekiet, er komen zelfs dwergmuizen voor.
In de Kraggen en op de Ribben groeien veel beschermde planten, maar vergeet ook al die andere beschermde soorten niet. Al deze Flora en Fauna vinden hun onderdak in de Weerribben en Wieden.
En de Bluewaters vaart je er heen.
                                                                                                    Foto: Luc van Erkelens.

De Bluewaters vaart je er heen

Als je de Weerribben en Wieden eens wilt verkennen en kennis wilt maken met dit unieke waterlandschap, dan kunnen wij je hierbij van dienst zijn. De Bluewaters vaart je door dit prachtige gebied langs al die waterdorpen en je kunt genieten van al dat natuurlijk moois wat de natuur hier laat zien. Neem wel je talent mee.
Kijk ook eens op natuurfotografie.nl een van de mooiste en uitgebreidste natuurfotografie websites van Nederland.

Bekijk hier Dwarsgracht in herfsttooi

Varen over de Wieden is een hele belevenis. Er is heel veel te zien en om deze indrukken vast te leggen. Vanaf de Bluewaters, dus vanaf het water krijg je een heel andere kijk op de wereld dan vanaf de wal. Zodoende krijgt dan een foto of film een heel andere dimensie.  Vaar eens mee als je zin hebt en maak prachtige opnames van de Wieden en de Weerribben.