Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Varen in de Weerribben Wieden


Varen in de Weerribben Wieden .
Beleef de Weerribben en de Wieden optimaal op het water. Al varend langs moerasbossen, rietkragen en drijftillen ontdek je op een bijzondere manier dit uitgestrekte water natuurgebied. Hier langs de Waterdorpen varen aan boord van de Bluewaters is een bijzondere ervaring.
Prachtig om dat eens te doen. Je vindt er een sirene rust die zo nu en dan afgewisseld wordt door een koor van zingende vogels en de “hoemp”, het geluid van de Roerdomp zal je altijd bijblijven.
Maar de schaarse Aquaterrassen bieden de schipper en z’n passagiers een wat luidruchtiger vertier. Achter een goed glas bier of een rode wijn uitwaaien in zo’n prachtige omgeving. Het kan allemaal.
Varen in de Weerribben-Wieden is natuurlijk meer dan varen alleen. Een uitstapje naar een bezienwaardigheid is zo gemaakt. Wil je een bepaalde foto-shoot dan gaan we toch gewoon even van boord? Ook elektrisch varen in de Weerribben? Dat moet je ook eens gedaan hebben.
Foto’s: Luc van Erkelens. Jan L.Mateboer

Varen in de Weerribben. Met de Bluewaters

Natuur zwerftochten met de Bluewaters.
De Bluewaters verzorgt persoonlijke vaartochten door dit gebied. In eerste instantie varen we met talentvolle mensen die dit geweldig uitnodigende natuurgebied door hun eigen ogen zien en vastleggen. Dit is in principe op de maandagen, dinsdagen en woensdagen geheel gratis. Wel suggeren we een donatie te doen voor het Bluewaters team die alles varende houden.
Ook organiseren we met de Bluewaters zwerftochten voor maximaal 3 personen. Vooral landschapsfotografen maken hier gebruik van. We varen dan ca: 5 uur lang langs waterdorpen over de wijden naar de keus van de passagiers zoals het het Beulakerwijde, het Giethoornse meer, het Belterwijde, om er maar eens een paar te noemen.
Varen in de Weerribben wordt zo een persoonlijke belevenis waaraan je nog vaak terug zult denken. Vooral fotografen kunnen hier hun hart ophalen.

Vergeet niet, dat in dit prachtige gebied het Waterschap De Wieden & Weerribben alles keurig onderhoudt

      Foto’s: Luc van Erkelens en Jan L Mateboer

Wil je wat meer weten over alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Er is veel mogelijk. Maak je wensen kenbaar en wij proberen deze te personaliseren. Varen over de wieden dat doen we allemaal graag.
Graag tot ziens aan boord van de Bluewaters. Want varen in de Weerribben dat doe je met de Bluewaters. Of juist dieper de kraggen in met de fluister stille Dinghy boat.
Lijkt je het leuk om eens wat langer in de Weerribben te blijven?, Dan kan dat, je bent altijd welkom in enkele door het Bluewaters team uitgezochte Hotel en B en B locaties. Hou je van niet te duur maar toch lekker eten

Nog even blijven? Hier enkele B & B locatiesLekker eten in Giethoorn.