Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Natuurfotograaf Hans Stephanus

Door de lens van Hans Stephanus.
De Steenwijker natuurfotograaf Hans Stephanus weet alles van en over vogels. Vooral vogels die voorkomen in de Weerribben Wieden. De Flora en de Fauna hebben zijn speciale aandacht en dat blijkt ook wel uit z’n uitgebreide oeuvre. Zijn opnames zijn vaak gedetailleerd en laten de vogels in hun eigen biotoop zien. De vogels van Hans zijn ook te vinden op Facebook.

copyright

Hans Stephanus.
Het getuigt van vakmanschap om een van de schuwste vogels van de Weerribben op zo’n treffende manier op de gevoelige plaats vast te leggen. De Roerdomp laat zich niet zo maar verschalken. Maar hij liet zich onverschrokken aan Hans zien.

De vogelbescherming Nederland heeft in samenwerking met natuurmonumenten in De Wieden – dat belangrijke laagveenmoeras als praktisch enige in West-Europa – een groot uitgedroogd en dichtgegroeid moeras opnieuw geschikt gemaakt voor de roerdomp maar ook voor andere moerasbewoners. Er is weer een toekomst in dit natte gebeid. En in de nabije toekomst zal het hier gaan wemelen van diverse moerasvogels.’

Ben jij ook geïnteresseerd om eens wat adembenemende foto’s te schieten in dit prachtige natuurgebied? Dan is een een dagje “fotovaren” met de Bluewaters waarschijnlijk een interessante optie. Voor getalenteerde fotografen is het gratis. Het opdienen van een Schippersuitsmijter”is vast pandoer aan boord van de Bluewaters.

Laat het ons maar weten wat je wilt en vul het meevaarformulier maar in.

Meevaren info