Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Nederland

Toch echt Nederland.  Weerribben
We wonen met z’n allen in Nederland. Dat klopt. Toch ligt er ook een dorpje in de Wieden en Weerribben dat dezelfde naam draagt. Een bekoorlijk waterdorpje dichtbij Blokzijl met een stilte zover het gehoor reikt. Een Nederlandje op z’n stilst. Groene weilanden omringd met boorden van sloten en kraggen gevuld met de meest diverse fauna en flora. En dan die stilte. in dit WeerribbenNederland, da’s ook Nederland op z’n kleinst.
Vanaf Blokzijl kun je dit pittoreske dorpje per auto bereiken, maar met de Bluewaters zie je net even iets meer. ’t Is maar een uit de kracht gegroeide sloot waar je door heen vaart. Maar dat is nu juist de charme van Nederland aan zo’n klein grachtje. Een dorpje bij uitstek om eens op de gevoelige plaat of canvas vast te leggen. 
Elke Nederlander moet eens in z’n leven in dit Nederlandje zijn geweest.

Foto’s Jan L Mateboer

Overnachten

In de Weerribben ligt verscholen achter biezenpollen het dorpje Nederland. Gelegen aan een brede sloot valt dit waterdorp op door die paar boerderij die een kleine gemeenschap vormen. Voor je het weer ben je er door heen gevaren, maar we trappen in dit waterdorp zeker niet op de rem. De Bluewaters vaart regelmatig door dit waterlandschap en steeds weer ontdekken we nieuwe dingen. Nederland kun je vinden op deze waterkaart. Wist je dat de nieuwe teakvloer in de Bluewaters geleverd is door de Vloerenboerderij? 

Ze spreken hier geen Nederlands, maar een eigen dialect. Dit geeft wanneer je hier lokale bevolking spreekt toch wel een extra dimensie. Alles is hier zo echt. Niks geen fratsen. Gewoon deel uitmaken van een kleine gemeenschap en wat wel heel belamngrijk is. Zorgen voor de natuur.
Het ligt helemaal aan de waterstand, maar met de BLuewaters kunn we hier vaak niet varen.
Met de Greenrivers daarentegen gaat dat heel goed. Maar een opstapplaats is hier moeilijk te vinden.