Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Het Steenwijkerdiep

Steenwijk een Stad met vele gezichten

Het Steenwijkerdiep. Brengt je rechtstreeks naar de Wieden & Weerribben
De Bluewaters heeft dan Giethoorn dan wel als thuishaven, maar de Steenwijker  haven  wordt regelmatig aangedaan.  Steenwijk is een stad met een eeuwenoude historie. Overblijfselen van de 80-jarige oorlog zijn nog steeds tastbaar. De bijna 90 meter hoge St. Clemens toren torent hoog uit boven boven Stad en Ommeland. Steenwijkers zijn trots op hun stad. Een stad met misschien wel de mooiste omgeving van Nederland met heel veel water en hier voelt de Bluewaters zich “Hoe kan het ook anders” als een vis in het water.

Steenwijkerdiep
Biedt toegang tot een uitgestrekt Nationaal Natuurpark dat z’n weerga niet kent. Halfweg het Steenwijkerdiep doemt het plaatsje Scheerwolde op. Hier nog even voor € 2.20 de ophaalbrug voorbij en de Weerribben en Wieden waar het water al sinds mensenheugenis de hoofdrol speelt lonken al onweerstaanbaar . De Weerribben en Wieden, een waar domein voor watersporters en natuurliefhebbers.
Dit is ook het domein van de Bluewaters die zich hier als een vis in het water voelt. En met de stad Steenwijk regelmatig als vertrekpunt varen we hoofdzakelijk met natuurliefhebbers door dit prachtige gebied.
Aan het eind kunnen we nu links of rechts de Wetering op. Links naar het Giethoornse meer en rechtsaf naar Kalenberg en verderop Ossenzijl.

Foto’s: Jan L Mateboer ’t Steenwijkerdiep in herfstkledij.

Vaak kiezen Bluewater passagiers ervoor  om een paar nachtjes in Steenwijk te overnachten. Soms willen vooral kunstschilders wel wat vaker naar hun geliefde plekje. De stad Steenwijk zelf is ook zeker de moeite waard om eens te bekijken. Het is een stad met een leuk en gemoedelijk koopcenrum. Ook biedt Steenwijk enkele bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Neem nu bijvoorbeeld eens de Stadssingel een rijksmonument uit 1886.
Het komt namelijk vaker voor, dat we enkele dagen met dezelfde passagier(s) varen en dan is een goede overnachting in Steenwijk aan te bevelen. Maar niet alleen in Steenwijk, ook hebben we B&B mogelijkheden in Wetering, Giethoorn en Kalenberg. 

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar onze passagiers waarderen het ten zeerste, dat de Bluewaters op blauwe diesel vaart.