Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Waterkaart

Waterkaart Weerribben & Wieden

Natuurlijk vind je ook Giethoorn en wijde omgeving op deze waterkaart. Lekker gemakkelijk om te zien waar we varen met de Bluewaters. Je zou bijna je eigen route al van te voren kunnen bepalen op deze waterkaart.
Bruggen, sluizen, aanlegplaatsen ze staan er allemaal op. Maar wat ook interessant is om eens naar te kijken, is de weersverwachting in het gebied waar gevaren wordt. Kortom de waterkaart is voor elke schipper een must.
Heb je nog vragen over vaarroutes of wil je iets weten over populaire visstekken. Stuur ons dan gerust een email.
Klik ook eens op het icoontje rechtsboven op de kaart en kijk eens op de topografische waterkaart. Heel mooi.

De Wieden en Weerribben vallen onder de gemeente Steenwijkerland
Deze omgeving heeft enkele bijzondere kenmerken en bezienswaardigheden die zeker het vermelden waard zijn. Steenwijkerland bestaat uit verschillende dorpen, waaronder de stad Steenwijk zelf, de waterdorpen Giethoorn, Jonen, Dwarsgracht, Muggenbeet en Kalenberg en de wat grotere dorpen zoals Ossenzijl, Kuinre, Vollenhove  en Blokzijl.
Ze zijn allen de moeite van het bezoeken waard. De meesten hebben een verveners- rietsnijders achtergrond.

Nationaal Park Weerribben-Wieden Waterkaart: Steenwijkerland
Een van de hoogtepunten van de omgeving is het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit uitgestrekte natuurgebied bestaat uit meren, moeraslanden, rietvelden en waterwegen. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en biedt uitstekende mogelijkheden om te wandelen, fietsen, varen en vogels te spotten.

Kaart van Steenwijkerlan en Weerribben

Overzicht Waterdorpen Steenwijkerland

Steenwijkerland met als Steenwijk als belangrijke historisch rijke stad aan de rand van het Nationaal Park.
De Weerribben en Wieden zijn bij uitstek een stad die watersporters in de Weerribben welkom heet om hier eens te komen passagieren. Er zijn uitnodigende B&B’s en ook zijn er enkele betaalbare hotels. Kijk eens op de kaart en je ziet dat al die pittoreske waterdorpen die vauit deze oude vestingstad kunt bezoeken. Te noemen Giethoorn, Ossenzijl, Blokzijl, Vollenhove, Oldemarkt en meer.

Al deze dorpen liggen op rij- en vaarafstand.
Maar ook zijn er vanaf Steenwijk prachtige fietsroutes richtin Havelte. ( Bos & Heide) Steenwijk heet alle watersporters, wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers van harte welkom in de Weerribben en Wieden en wijde omgeving.
Ook de Bluewaters vaart in Steenwijkerland. En wil je nog wat wat meer specifieke info ontvangen?, stuur ons dan gerust een berichtje. We weten dan wel niet alles, maar we komen vast een heel eind.

Steenwijkerland aan de rWeerribben