Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Giethoorn

Giethoorn.
Inmiddels wereldwijd bekend als het Venetië van het Noorden. Ontelbare bruggetjes hangen romantisch te dromen over de dorpsgracht. Giethoorn is inmiddels een publiekstrekker eerste klas. Het is best leuk om eens een dagdeel dit pittoreske dorp te verkennen, maar de Bluewaters vaart niet door de té drukke Dorpsgracht. Wel kunnen we een vaart met de Greenrivers arrangeren naar het Bovenwijde en een drankje drinken bij “Smits Paviljoen” of even aanmeren bij het op een eilandje gelegen Kraggenhuis. Hier zijn vanuit de Greenrivers ook de mooiste opnames te maken.
Voor vissers is de zuidkant van het Bovenwijde wel geschikt viswater. Hier vind je wel een heel visvriendelijke setting. Hier laat zich door de geoefende visser menig snoek in de luren leggen. Trouwens er zwemmen hier ook karpers. ’t Is maar dat je ’t weet.
Giethoorn is gewoon typisch Giethoorn met z’n café fanfare, z’n Oude Aarde en met z’n House Of Cheese.

Foto links: Jan L Mateboer.  Foto rechts: Luc van Erkelens.

Bruggetjes TourOvernachten

Aan alles komt een eind.
Ook in Giethoorn verkleurt de natuur en krijgt herfstige tinten. Het vaarseizoen is ten einde en alles komt tot rust. De dagen korten en ’t is behoorlijk fris. Het Bovenwijde oogt leeg en verlaten. Vogels laten zich minder zien. Het riet staat er hier en daar nog fier bij, maar is toch zachtjes aan aan het vergelen. Toeristen zijn er nauwelijks en de bruggetjes kunnen wel een verfje gebruiken. 
Maar zoals de foto van Harm Mol laat zien, zal de natuur rondom de bruggetjes spoedig weer tot leven komen.
De Bluewaters ligt hoog en droog in Steenwijk en gaat vanaf maart weer de Weerribben in. 
Iedereen blijft hopen op een wat langere vorstperiode. De schaatsen kunnen dan onder gebonden worden en kan er al schaatsend genoten worden van wit Giethoorn. Hoop doet leven, laten we het daar maar op hopen.
Volgend voorjaar weer varen over de mooiste meren maar de ongeevenaarde idyllische Giethoornse grachten mijden we zeker in het hoofdseizoen. Ook is dit afhankelijk van de waterstand.

Foto links Harm Mol. Foto rechts Jan L Mateboer

Bekijk Giethoorn

Lees ook eens iets over Giethoornkenner en natuurliefhebber Harm Mol.