Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Belt-Schutsloot

Een waterdorp om zeker eens te bezoeken
Belt-Schutsloot ingesloten. Uitgetrekt rietlanden, grachtjes, meertjes. Een prachtige natuur en altijd weer aantrekkelijk voor fotografen. Het waterdorp behoorde ooit eens tot de gemeente Zwartsluis. Door het dorp loopt een grachtje waar veel plezierjachtjes door varen. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten. Belt-Schutsloot telt dan ook veel campings en beschikt over enkele jachthavens. De populaire Wiedenroute loopt door het dorp. Kortom een waterdorp met historie.

Belt-Schutsloot
Aan de Arembergergracht ligt Belt-Schutsloot, geflankeerd door het Schutsloterwijde de kleine Belter (wijde). Vroeger waren het 2 dorpjes. Belt en Schutsloot. Via de Arembergergracht vaar je met een minuutje of 20 naar Zwartsluis om vervolgens via de Arembergersluis het Zwarte Water op te varen.
Kleine gezellige kleinschalige campings lokken veel natuurliefhebbers. Bij eetcafe de Waterlelie in Belt-Schutsloot is het goed verpozen.
Via de Arembergergracht en nog een klein stukje varen over het Belterwijde kom je bij de Ronduite, tenminste als je de deining van het Beulakerwijde eens wilt voelen. Nog even de Ronduitebrug voorbij en het grootse meer van de Wieden en Weerribben ligt voor je.
Belt-Schutsloot blijft nog lang hangen in de gedachten van natuurliefhebbers en uiteraard ook bij de watersporter die van rust houdt.
Heel veel vogels te zien in de regio Beltschutsloot. Kijk maar.

Foto Links: Jan L Mateboer.  Foto Rechts: Luc van Erkelens.

De Steenwijker fotograaf Luc van Erkelens maakte onderstaande impressies van Belt-Schutsloot. Luc is kind aan huis in de Weerribben, maar ook bezoekt hij Beltschutsloot regelmatig. Op het Schutsloterwijde en het Stobbenkolkje zijn prachtige plaatjes te schieten. Ook het Belterwiede krijgt wel aandacht. Vooral het Boschwijde is erg in trek. Het is voor de Greenrivers een prachtig natuurgebiedje om samen met fotografen te ontdekken.