Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Belt-Schutsloot

Een waterdorp om zeker eens te bezoeken

Belt-Schutsloot ingesloten door puur natuur. Uitgestrekte rietlanden, grachtjes, meertjes. Kortom een prachtige natuur en altijd weer aantrekkelijk voor fotografen. Het waterdorp behoorde ooit eens tot de gemeente Zwartsluis. Door het dorp loopt een grachtje waar veel plezierjachtjes door varen. Bovendien is toerisme is een belangrijke bron van inkomsten. Belt-Schutsloot telt dan ook veel campings en beschikt over enkele jachthavens. De populaire Wiedenroute loopt door het dorp. Huur eens een kano of elektrische boot om de Schenkellanden te bezoeken. Ook het Boschwiede is de moeite waard.. Kortom Beltschtsloot een waterdorp omtingd door de natuur en ook nog de nodige  historie. 

Belt-Schutsloot. Een prachtig waterdorp

Aan de Arembergergracht ligt Belt-Schutsloot, geflankeerd door het Schutsloterwijde de kleine Belter (wijde). Vroeger waren het 2 dorpjes. Belt en Schutsloot. Via de Arembergergracht vaar je met een minuutje of 20 naar Zwartsluis om vervolgens via de Arembergersluis het Zwarte Water op te varen.
Dus kleine gezellige kleinschalige campings lokken veel natuurliefhebbers. Bovendien bezit Beltschutsloot eetcafe de Waterlelie waar het goed verpozen is.
Via de Arembergergracht en nog een klein stukje varen over het Belterwijde kom je bij de Ronduite, tenminste als je de deining van het Beulakerwijde eens wilt voelen. Nog even de Ronduitebrug voorbij en het grootse meer van de Wieden en Weerribben ligt voor je.
Belt-Schutsloot blijft echter nog lang hangen omdat er in de gedachten van natuurliefhebbers en uiteraard ook bij de watersporter die van rust houdt met name de natuur rondom Belt Schutsloot in het geheugen gegrift blijft. .
Heel veel vogels te zien in de regio Beltschutsloot. Kijk maar.

Foto Links: Jan L Mateboer.  Foto Rechts: Luc van Erkelens.

overnachten

Veel fotografen fotografeerden al in Belt Schutsloot.

De Steenwijker fotograaf Luc van Erkelens maakte onderstaande impressies van Belt-Schutsloot. Bovendien is Luc kind aan huis in de Weerribben, maar ook bezoekt hij Beltschutsloot regelmatig. Op het Schutsloterwijde en het Stobbenkolkje zijn prachtige plaatjes te schieten. Ook het Belterwiede krijgt wel aandacht. Vooral het Boschwijde is erg in trek. Het is voor de Greenrivers een prachtig natuurgebiedje om samen met fotografen te ontdekken.
Inmiddels zijn ook de Schinkellanden in Belt-Schutsloot zo goed en zo kwaad het mogelijk was verlost van het ongelijkbladig vederkruid, een exotische waterplant die zich in dit kleine maar bijzondere natuurgebiedje genesteld heeft