Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Restaurant Giethoorn

Restaurant Giethoorn.  Ouderwets lekker

Een van de betere restaurants in Giethoorn. Dat is de Eetkamer.
Dé plek waar jij je gelijk thuis voelt. We hebben het dan over Restaurant de Eetkamer van Giethoorn. Een gezellige locatie met een uitgebreide menukaart vol met smaakvolle gerechten voor fijnproevers. Om heerlijke wijnen en een goede kop koffie niet te vergeten. Ook haal je bij de eetkamer een snelle heerlijke afhaalhap om die vervolgens aan de waterkant te verorberen.

Restaurant Giethoorn. Geweldige keuken. Verfijnde ingrediënten
De Eetkamer is gelegen aan het kanaal wat toegang geeft tot de Wieden en Weerribben. Vanaf het terras geniet je van een gezellige drukte op het water.
En de prijzen? Die worden wel eens ouderwets genoemd.
Dus doe gewoon alsof je thuis bent.

Met hartelijk groet. Het Eetkamer team. Restaurant Giethoorn.

Lekker uit eten in Giethoorn? Gezellig met terras aan het water.
Restaurant in Giethoorn

Giethoorn is bekend om z’n grachtjes en bruggetjes. Toeristen weten dit prachtige waterdorp dan ook massaal te vinden. Het is natuurlijk daarom dat er ook veel diverse horeca gelegenheden zijn. Maar de meesten zijn ingericht op massatoerisme. Toch zijn er ook enkelen die de toerist nét even iets meer bieden. Ook een aantrekkelijker locatie doet hier goed aan. Zo’n restaurant in Giethoorn met toch wel een zekere allure vind je niet aan die drukke Dorpsgracht, maar net even buiten Giethoorn aan het doorgaande kanaal dat toegang biedt aan misschien wel een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.
Fotografen, filmers, wandelaars, vogelaars, kortom natuurliefhebbers komen hier graag  en slapen ook vaak in een van de B&B’s die Giethoorn rijk is.

Giethoorn is bekend om z’n grachtjes en bruggetjes.

Toeristen weten dit prachtige waterdorp dan ook massaal te vinden. Het is natuurlijk daarom dat er ook veel diverse horeca gelegenheden zijn. Maar de meesten zijn ingericht op massatoerisme. Toch zijn er ook enkelen die de toerist nét even iets meer bieden. Ook een aantrekkelijker locatie doet hier goed aan. Zo’n restaurant in Giethoorn met toch wel een zekere allure vind je niet aan die drukke Dorpsgracht, maar net even buiten Giethoorn aan het doorgaande kanaal dat toegang biedt aan misschien wel een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.
Fotografen, filmers, wandelaars, vogelaars, kortom natuurliefhebbers komen hier graag en slapen ook vaak in een van de B&B’s die Giethoorn rijk is.

Bruggetje in Giethoorn

In Giethoorn zijn er verschillende lokale gerechten en specialiteiten
Paling: In de waterrijke omgeving van Giethoorn is paling een traditionele delicatesse. Vers gerookte paling is een populaire lekkernij en wordt vaak geserveerd in restaurants en viswinkels in de regio.
Knieperties: Dit zijn dunne, knapperige wafels die traditioneel worden gebakken tijdens feestelijke gelegenheden, zoals Kerstmis of bruiloften. Ze worden vaak opgerold en kunnen zowel zoet als hartig worden gegeten.
Boerenjongens: Boerenjongens zijn rozijnen geweekt in brandewijn of jenever, en soms gezoet met suiker en kaneel. Ze worden vaak gebruikt als een heerlijke topping of ingrediënt in desserts, zoals ijs of gebak.
Streekgerechten: In de restaurants in Giethoorn en omgeving vind je ook streekgerechten die de culinaire tradities van de regio weerspiegelen. Denk aan gerechten zoals stoofpotjes met regionaal vlees, zoals lamsvlees of wild, geserveerd met seizoensgroenten en aardappelen.
Meerval: Het nabijgelegen Zwarte Meer staat bekend om zijn meerval, en dit vissoort is dan ook populair in de lokale keuken. Je kunt genieten van smakelijke meervalgerechten, zoals gegrilde meervalfilet of meervalsoep. Je moet wel soepfanaat zijn lijkt ons
Streekproducten: Verder zijn er diverse streekproducten te vinden in de omgeving van Giethoorn, zoals ambachtelijke kazen, honing, jam en verse groenten en fruit. Je kunt deze producten kopen in lokale winkeltjes.
Het is de moeite waard om te vermelden dat de culinaire scene in Giethoorn en omgeving ook invloeden van buiten de regio heeft, aangezien het een populaire toeristische bestemming is. Je vindt er dan ook diverse internationale restaurants en eetgelegenheden met verschillende keukens.
Als je de lokale gerechten en specialiteiten wilt proeven, kun je terecht bij de restaurants en eetgelegenheden in Giethoorn en de nabijgelegen dorpen. Ze bieden vaak menu’s met seizoensgebonden en regionale gerechten, waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale ingrediënten. Restaurant Giethoorn. Da’s de Eeetkamer.