De Boot

De Boot vaart op groene diesel.
De Bluewaters is geen rondvaartboot die onder elk Giethoorns bruggetje past. Nee…Deze stabiele boot met een geringe diepgang is heel geschikt om op afgelegener plekken in de Wieden en Weerribben te komen. Ook een groot voordeel is, dat er maar een beperkt aantal passagiers mee kan varen. Hun speciale wensen komen op deze manier veel beter tot hun recht.
We geven de bezoeker van deze website een inkijkje m.b.t. het reilen en zeilen van de Bluewaters. Denk hierbij aan groot en klein onderhoud. Technische vernieuwingen en aanpassingen. enz. enz. Voor seizoen 2021 moet de kuip geheel voorzien worden van Teakhout. Kijk hier maar. Ook wordt er voorlopig een deel van teaktapijt voorzien. De Vloerderij verzorgt dit. De Bluewaters boot vaart op  groene diesel, meer weten? Kijk voor blauwe diesel op Future Fuels

De Bluewaters: Geschikt voor Wieden en Weerribben.
De Boot kan overal komen. Ook in Giethoorn uiteraard. Het is een platbodem en steeks 75 cm diep. Maar in het hoogseizoen is Giethoorn geen optie. Giethoorn is dan te druk en onze passagiers zijn niet zo gecharmeerd van dit massatoerisme. Buiten het seizoen doen we de bruggetjestour wel op verzoek, tenmisnste als de waterstand het toelaat.  Maar we gebruiken Giethoorn in ieder geval als vast opstappunt. Ligplaats jachthaven Vos.

De boot vaart praktisch reukloos op blauwe diesel EN 590.
De Bluewaters is een boot die aangedreven wordt door een nieuwe Yanmar 1 Cylinder diesel. Links op de foto de oude- en rechts de nieuwe motor. 
De boot en z’n motor kun je draaiend zien. Luister maar eens hoe gemakkelijk deze door Wijkstra ingebouwde Yanmar motor op blauwe diesel loopt.
Helaas is de groene en blauwe diesel nog niet in Giethoorn te koop.

De Bruggetjestour

 Voor de Bluewaters tanken we nog steeds Blauwe Diesel in Meppel, we hebben hiervoor 3 x 20 liter en 1 x 10 liter jerrycan aangeschaft. De boot vaart hier zo’n zestig uur op, dus zoveel gesjouw is het niet. We hebben hier voor een speciaal steekkarretje. Vaak komen we er langs. En ’t geeft echt voldoening. Zeker de stank die gewone diesel geeft,  ben je voor een groot deel kwijt. Deze blauwe variant ruik je wat milder. Een prima ontwikkeling, zeker wanneer je voornamelijk in een natuurgebied vaart zoals de Weerribben en Wieden.  En wellicht gaan we deze fijne brandstof ook nog promoten in de Lindevallei. Want ook in Wolvega kan het al getankt worden.