Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

De Boot

De Boot, de Bluewaters dus.

Geboren ergens eind jaren 70 en eigenhandig gebouwd door een kenner en liefhebber. De Bluewaters is one of a kind, geen tweede vaart er rond. 
Wat is het eigelijk voor een type boot of hoe heet dit model? Niemand weet het. Niet erg hoor, ’t is gewoon een boot uit duizenden. Stabiel maar ook weer wendbaar. Laten we zeggen dat het een motorsloep is, of juist een kajuitboot.
Een platbodem is zeker. Laten we het hier dan maar op houden.
Aan boord van deze unieke boot mooie foto’s maken van de Weerribben en Wieden daar gaat het om. Lees hier nog wat meer info.

De Boot vaart op blauwe diesel. HVO 100. Puur natuur, dus praktisch zonder uitstoot.
De Bluewaters is geen rondvaartboot die onder elk Giethoorns bruggetje past. Nee…Deze stabiele boot met eendiepgang van 80 cm is heel geschikt om comfotabel door de Wieden en Weerribben te varen. Ook een groot voordeel is, dat er maar een beperkt aantal passagiers mee kan varen. Hun speciale wensen komen op deze manier veel beter tot hun recht. Fotovaren door de Wieden en Weerribben in zodoende een exclusieve ervaring. Vooral het fotograferen van waterlandschapfoto’s is populair. 
We geven de bezoeker van deze website hier een inkijkje m.b.t. het reilen en zeilen van de Bluewaters. Denk hierbij aan groot en klein onderhoud. Technische vernieuwingen en aanpassingen. enz. enz. In 2021 is de kuip geheel voorzien van een teakhouten vloer. De Bluewaters boot vaart op groene diesel. Meer weten? Kijk voor blauwe diesel op Future Fuels

De Bluewaters: Geschikt voor Wieden en Weerribben.
De Boot kan niet overal komen. Giethoorn centrum doen we niet aan. Het is een platbodem en steeks 80 cm diep. Maar in het hoogseizoen is Giethoorn zeker geen optie. Giethoorn is dan te druk en onze passagiers zijn niet zo gecharmeerd van dit massatoerisme. Maar we gebruiken Giethoorn in ieder geval als een van de opstappunten. In jachthaven Vos.

De boot vaart praktisch reukloos op blauwe diesel EN 590.
De Bluewaters is een boot die aangedreven wordt door een nieuwe Yanmar 1 Cylinder diesel. Links op de foto de oude- en rechts de nieuwe motor. 
De boot en z’n motor kun je draaiend zien. Luister maar eens hoe gemakkelijk deze Yanmar motor op blauwe diesel loopt.
Helaas is de groene en blauwe diesel nog niet in Giethoorn te koop.

De Bruggetjestour

 Voor de Bluewaters tanken we nog steeds Blauwe Diesel in Meppel, we hebben hiervoor 3 x 20 liter en 1 x 10 liter jerrycan aangeschaft. De boot vaart hier zo’n zestig uur op, dus zoveel gesjouw is het niet. We hebben hier voor een speciaal steekkarretje. Vaak komen we er langs. En ’t geeft echt voldoening. Zeker de stank die gewone diesel geeft,  ben je voor een groot deel kwijt. Deze blauwe variant ruik je wat milder. Een prima ontwikkeling, zeker wanneer je voornamelijk in een natuurgebied vaart zoals de Weerribben en Wieden.  En wellicht gaan we deze fijne brandstof ook nog promoten in de Lindevallei. Want ook in Wolvega kan het al getankt worden. Het is dus nog wachten op blauwe diesel in Giethoorn.