Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

De Boot

Dé Boot voor waterlandschap fotografen.

De Boot
Fotovaren aan boord van de Bluewaters. Zelfs zonder camera is dat leuk.

Als fotograaf ben je altijd op zoek naar bijzondere situaties. Het Bluewaters team creeërt dit soort fotosituaties op het water al varende over de Wieden. 
Waterlandschaps foto’s gemaakt direct vanaf het water sorteren meer effect dan vanaf de wal. Bovendien is een vaart aan boord van de Bluewaters al leuk zónder camera. Wat wil je nog meer. De Bluewaters biedt plaats aan 2 actief filmende- of fotograferende passagiers. Maar natuurliefhebbers met alleen een verrekijker kunnen er gerust 3 mee.

Populaire vaart. Wieden en Blokzijl. Nogal gevarieerd.
De Boot vaart in de meeste gevallen af tussen 11.30 en 12.00 uur vanaf Ossenzijl. Er is koffie en koek aan boord. Kortom proberen we het ook gezellig te maken. 
De Bluewaters vaart naar het Beulakerwijde, via de Kalenbergergracht en vervolgens over de Wetering naar het Giethoornse meer en dan via de Walengracht naar de Beulaker.

Best wel lang varen in de natuur. Maar desondanks vliegt de tijd.
De duur van de vaart ( en het stilliggen) zal omstreeks 5 a 6 uur zijn, maar de praktijk heeft al vaak uitgewezen, dat het weleens uitloopt tot vroeg in de avond, dus zomaar een uurtje of zeven. Het is maar net wat de dag brengt.
Alles met inachtneming van het                                            broedseizoen

Info meevaren
De Bluewaters in het riet

Waterlandschaps fotografie

Fotograferen vanaf het water. Super voor landschaps fotografie
Onze boot, geboren ergens eind jaren 70 en eigenhandig gebouwd door een kenner en liefhebber. Waardoor de boot veel aandacht kreegEen hele stabiele boot. De Bluewaters is one of a kind, geen tweede vaart er rond. Uniek om waterlandschaps foto’s te maken in de Wieden regio. Vanaf het water is er toch zoveel te zien.
Wat is het eigelijk voor een type boot of hoe heet dit model? Niemand weet het. Niet erg hoor, ’t is gewoon een boot uit duizenden. Stabiel maar ook weer redelijk wendbaar. Laten we zeggen dat het een motorsloep is, of juist een kajuitboot.
Een platbodem is zeker. Laten we het hier dan maar op houden.
Aan boord van dit unieke vaartuig mooie foto’s maken van de Wieden en van gedeelten van de Weerribben. Lees hier nog wat meer info.
Kom ook eens aan boord van de Bluewaters. Voor talentvolle fotografen en filmers, maar ook vogelaars is het gratis op de maandagen, dinsdagen en woensdagen.

De Fotoboot vaart op blauwe diesel. HVO 100. Puur natuur, dus praktisch zonder uitstoot.
De Bluewaters is geen rondvaartboot die onder elk Giethoorns bruggetje past. Vandaar dat deze stabiele boot met een diepgang van iets meer dan 70 cm is heel geschikt om comfortabel over de Wieden en gedeelten van de Weerribben te varen. Ook een groot voordeel is, dat er maar een beperkt aantal passagiers mee kan varen. Hun speciale wensen komen op deze manier veel beter tot hun recht. Fotovaren door de Wieden en bereikbare delen van de Weerribben. En zodoende een exclusieve ervaring. Vooral het fotograferen van waterlandschapfoto’s is populair. 

Veilig fotovaren aan boord van een degelijke boot. Da’s vertrouwd.
We geven de bezoeker onderstaand een inkijkje m.b.t. het reilen en zeilen van de Bluewaters. Denk hierbij aan groot en klein onderhoud. Technische vernieuwingen en aanpassingen. enz. enz. In 2021 is de kuip geheel voorzien van een teakhouten vloer. Vervolgens is er bij Hulzinga in Wolvega een nieuwe schroefas met alles erop en eraan gemonteerd. Ook werd er een professionele antifouling aangebracht.  Breng ook eens een bezoek aan onze sponsor.

De Bluewaters: Voor Wieden en delen van de Weerribben.
De Motorboot kan niet overal komen. Giethoorn centrum doen we niet aan. Het is een platbodem en steeks 70 cm diep. Maar in het hoogseizoen is Giethoorn zeker geen optie. Giethoorn is dan te druk en onze passagiers zijn niet zo gecharmeerd van dit massatoerisme. Maar we gebruiken Giethoorn in ieder geval als een van de opstappunten.

De Bluewaters vaart reukloos op blauwe diesel EN 590.
De Bluewaters is een boot die aangedreven wordt door een nieuwe Yanmar 1 Cylinder diesel. Links op de foto de oude- en rechts de nieuwe motor. 
De boot en z’n motor kun je draaiend zien. Luister maar eens als je aan boord bent hoe gemakkelijk deze Yanmar motor op blauwe diesel loopt.
Helaas is de groene en blauwe diesel nog niet te koop in Giethoorn.

De Bruggetjestour

 Voor de Bluewaters tanken we nog steeds Blauwe Diesel in Meppel, we hebben hiervoor 3 x 20 liter en 1 x 10 liter jerrycan aangeschaft. De boot vaart hier zo’n zestig uur op, dus zoveel gesjouw is het niet. We hebben hier voor een speciaal steekkarretje. Vaak komen we er langs. En ’t geeft echt voldoening. Zeker de stank die gewone diesel geeft,  ben je voor een groot deel kwijt. Deze blauwe variant ruik je wat milder. Een prima ontwikkeling, zeker wanneer je voornamelijk in een natuurgebied vaart zoals de Wieden en de bevaarbare gedeelten van de Weerribben.  En wellicht gaan we deze fijne brandstof ook nog promoten in de Lindevallei. Want ook in Oldemarkt kan het al getankt worden. Het is dus nog wachten op blauwe diesel in Giethoorn.