Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Op de wal

Blijven varen betekent blijven onderhouden.
Dus ook met de Bluewaters. Op de werf werd ervoor gezorgd dat de boot weer een super up-date kreeg. De Bluewaters werd begin jaren zeventig gebouwd en is door al die jaren heen uitzonderlijk goed onderhouden. Ook nu ( seizoen 2023) werd er een nieuwe antifouling aangebracht. Alle aanslag op het “Onderwaterschip” wordt eraf gespoten en er komt vervolgens een nieuwe spiegelgladde laag op.

De Bluewaters op de wal:
Ook het interieur wordt  stukje bij beetje aangepakt. De 2 basic slaapplaatsen blijven bestaan en de electriciteit zal ook nog gedeeltelijk aangepast moeten worden. Op termijn komt er een zitplaats aan de binnenkant van de achtersteven bij, die plaats moet bieden aan 2 personen. 
Het houtwerk wordt geleverd door onze sponsor de Vloerderij
Een gemakkelijke lagere stoel completeert de kuip.
De Bluewaters biedt nu ruim plaats aan maximaal 3 (Passieve) passagiers, de schipper niet meegerekend.
Voor fotografen en filmers echter geldt echter “2 personen” Ze zouden anders elkaar maar in de weg lopen.

Soms staat een mens voor een beslissing. Vaak zijn ze moeilijk te nemen. Dit geldt ook voor de vervanging van  nog best wel goed lopende Bluewaters scheepsmotor. Maar 40 jaar oud inmiddels en da’s niet niks en altijd nog goed gelopen dat ook nog. Maar toch je weet het niet. Nu is er inmiddels dan toch een nieuw motortje ingebouwd.

Uitbouw Yanmar motor Bluewaters
De uitbouw van de oude Yanmar en plaats maken voor een nieuw exemplaar vonden we toch nodig, want de voormalige Yanmar was een oud beestje wat eigenlijk best nog goed liep. Maar aan alles komt een eind. Ook met scheepsmotoren.

Door Wijkstra Watersport te Steenwijk werd de volledig gereviseerde Yanmar motor ingebouwd. Echter de bevestiging van de schroefas werd een compleet fiasco en we konden hierdoor een heel vaarseizoen vergeten. Een ongelooflijke pech voor ons en deze schade moest  door tussenkomst van een advocaat beslecht worden. Een hele slechte ervaring
Gelukkig hielp Anne Hulzinga van Hulzinga Watersport te Wolvega ons uit de brand. Wijkstra Watersport staat inmiddels te koop.

Bekijk hier de Yanmar video

Teak is top:
Het idee om teakrestanten her te gebruiken heeft voor de Bluewaters een gevolg gekregen.
De kleinere reststukken worden zorgvuldig aan- en op elkaar gelijmd. Er ontstaat dan een zware kolom van 65 cm lang en ca: 16×16 in het vierkant.
Het basis werkstuk wordt vervolgens gedraaid door de heer van de Schors en na deze bewerking is het een ronde en gladde kolom geworden die gebruikt gaat worden als onderstel voor een schipperstoel met een totale hoogte van ca: 80 cm. Barkrukhoogte dus. En een tweede identiek exemplaar is bestemd voor de bijvaarder.
Het is een monnikenwerk, maar de uitstraling en exclusiviteit zal er ook naar zijn. Er komt nog meer info en foto’s en dit ook voor geïnteresseerden. Meer foto’s volgen.

Ook kun je de video bekijken. Zo’n massieve teakhouten kolom draaien doe je niet maar zo. Het draaien van deze stoelpoot duurde ca: 90 minuten. Kilootje of negen. Teakhout werd verkregen via bemiddeling van de Vloerderij.

Video teakhouten stoelpoot draaien.