Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

De Gangmaker

De-Gangmaker is duurzaam en zuinig: Loopt op Blauwe diesel
Elke boot heeft een gangmaker nodig. De Bluewaters dus ook. Er ligt een zuinige 1-pitter Yanmar motor in. Het gebruik is ca: 1 liter per vaaruur en da’s toch wel heel bijzonder. En loopt ook nog eens op blauwe diesel.
Het is een motortje met een zeer eigen geluid. Al met al bijna 9 PK. De Yanmar is nieuw en werd greviseerd door Ben de Pater in Sloten A’dam en ingebouwd in Steenwijk
 . 
Varen door de Wieden en Weerribben is puur plezier met zo’n geweldige techniek aan boord. Deze Yanmar is dus de Gangmaker voor de Bluewaters.

De-Gangmaker. Een beer van een scheepsmotor
De Bluewaters probeert zo zuinig mogelijk te varen en daarom ligt er een Yanmar scheepsmotor in. Een sterke en krachtige motor die altijd z’n plicht doet. De-gangmaker spint gezellig en z’n geluid maakt een mens rustig. Kortom de Bluewaters heeft gewoon een lekker geluidje.
Alvorens de motor in te bouwen werd er een nieuwe brandstoftank van 65 liter geinstalleerd groot genoeg om bijna 60 uren te varen. 
De Yanmar motor van de Bluewaters is maximaal bedrijfszeker en dit geeft een veilig gevoel. De-Gangmaker van de Bluewaters is ook nog eens erg zuinig en voor een blauw dieseltje ook mega milieuvriendelijk.
Ook werd de hele aandrijving, zoals koppeling, schroefas en huiddoorvoer naar de schroef compleet vernieuwd.
Anne Hulzinga in Wolvega zorgde voor deze perfecte montage

Onlangs leverde Ben de Pater nog een compleet gereviseerde brandstofpomp die vakkundig door Thom Vierhuizen van Jachthaven de   Lindehoek   werd gemonteerd. 

Bekijk inbouw Yanmar Motor