Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Bovenwijde

BOVENWIJDE

Het Bovenwijde is een prachtig en uitgestrekt meer gelegen nabij Giethoorn, een bekend Nederlands waterdorp in de kop van Overijssel. Giethoorn staat ook wel bekend als het “Venetië van het Noorden” vanwege de vele waterwegen en bruggen die het dorp doorkruisen.

Het Bovenwijde is een van de belangrijkste meren in dit gebied en speelt een cruciale rol in de charme en schoonheid van Giethoorn. Intussen zijn er ’s-Zomers steeds meer toeristen. En het is er dan ook erg druk met de vele bootjes (punters) die de toeristen dan huren. Druk, druk overal, net zoals ook het eilandje in het Bovenwijde wat zeer populair is.

Het Belterwijde
brug bij het Bovenwijde Mooi Bovenwijde Giethoorn

Dit meer wordt ook wel het Bovenwiede genoemd

Enkele kenmerken van het Bovenwijde zijn:
Grootte: Het is een vrij groot meer met een oppervlakte van ongeveer 160 hectare. Waardoor er veel ruimte is voor watersport en recreatie.
Watersport: Het meer is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers. Mensen kunnen hier genieten van zeilen, kanoën, roeien, waterskiën en varen met motorboten. De kalme wateren en het pittoreske landschap maken het ideaal voor allerlei activiteiten op het water.
Natuurlijke schoonheid: Het Bovenwijde wordt omringd door een prachtig landschap van rietgedekte boerderijen, pittoreske bruggen, weelderige groene oevers en kleine eilandjes. Het biedt een schilderachtig uitzicht en is een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen.
Natuurreservaat: Het gebied rond dit attractieve meer herbergt diverse planten- en diersoorten, waardoor het ook een belangrijk natuurreservaat is. Vogelliefhebbers kunnen hier genieten van een verscheidenheid aan watervogels, zoals eenden, ganzen en futen.
Recreatie: Het Bovenwijde is niet alleen geliefd bij watersporters. Ook bij toeristen en lokale bewoners die graag ontspannen en recreëren langs de oevers van het meer. Er zijn verschillende recreatie- en picknickplekken waar bezoekers kunnen genieten van een heerlijke dag in de natuur.
Bootverhuur: In Giethoorn en nabijgelegen dorpen zijn er tal van plekken waar je boten kunt huren om het Bovenwiede ( Zo noemen ze het in Giethoorn) en de omliggende waterwegen te verkennen. Dit biedt bezoekers de mogelijkheid om de unieke sfeer van dit charmante waterrijke dorp te ervaren.
Het Bovenwijde en Giethoorn vormen samen een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers, avonturiers. Iedereen die wil genieten van een ontspannen tijd aan het water. De unieke waterrijke omgeving maakt het een geweldige plek om te verkennen en te genieten van de serene schoonheid van de Nederlandse natuur.
Diepte van het Bovenwijde.
Het Het Bovenwijde is ongeveer twee kilometer lang en een kilometer breed. De diepte is circa een meter, met uitzondering van het uiterste zuiden waar door een toenmalige zandwinning de bodem veel dieper ligt.