Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Ellen Klaassens

Deze keer beslist geen visserslatijn

Ellen is een bijzondere vrouw. Ze woont in het Drentse Emmen. Ver weg van haar geliefde vis- en natuurgebied de Wieden en Weerribben. Ellen voelt ze zich thuis in de natuur, en haar passie voor vissen en fotografie brengt haar regelmatig naar de stille wateren en weidse rietvelden van de Weerribben. Vanuit haar aan het water gelegen stacaravan vertrekt ze in alle vroegte in haar visbootje om weer eens een kanjer te verschalken.

Ellen is een expert in het vangen van snoek. Ze heeft zichzelf de kneepjes van het vak geleerd. Met haar robuuste hengel, zorgvuldig geselecteerde aas en eindeloos geduld, kan ze urenlang stilzitten in haar bootje op het kabbelende water, wachtend op het perfecte moment. De snoek, met zijn scherpe tanden en krachtige lichaam, is een waardige tegenstander die elke vangst tot een triomf maakte. 
                                                                                                                      Foto: Ellen Klaassens.

CAMERA

Gewoon maar met een mobieltje. Je moet er wel kijk op hebben.

Bekijk hier de vangst van Ellen.
LOCATIE

De Wieden & Weerribben is haar meest favoriete locatie

De Weerribben Wieden Waterdorpen

Natuurfotografie. Daarin ligt ook haar hart.


Naast het vissen heeft Ellen een andere passie: natuurfotografie. Met haar mobiele telefoon weet ze prachtige beelden vast te leggen van de serene schoonheid van de Weerribben. Elke ochtend voor zonsopgang stapte ze in haar voor het vissen uitgeruste bootje en vaart zachtjes door het kabbelende water. De mist die over de rietkragen hangt, de eerste zonnestralen die de wereld in een gouden gloed hulden, en de vogels die ontwaken in een symfonie van geluid – het is allemaal een bron van inspiratie voor haar.

De Weerribben. Een ware toevluchtsbron als je tot rust wilt komen.
Die visdag keert Ellen huiswaarts met een voldaan gevoel. Ze had niet alleen een prachtige snoek gevangen, maar ook een reeks adembenemende foto’s van de Weerribben gemaakt. Thuis bekijkt ze dan de foto’s op haar telefoon en beseft ze hoe gelukkig ze is om te recreëren in zo’n magische omgeving. Voor Ellen zijn de Weerribben meer dan alleen een plek om te vissen; het is haar inspiratiebron, haar toevluchtsoord en haar muze.