Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Giethoorn

Giethoorn. Het bekendste waterdorp.   羊角村對來自中國的人來說非常好
Als is het maar eens in je leven, je moet er geweest zijn. Het is in de zomer een heel druk dorp. Vol met bootjes, kom dus niet geheel onvoorbereid. Kom dus naar dit pittoreske waterdorp. Hier bevindt zich ook een van de opstapplaatsen van de Bluewaters die je de mooiste plekjes vanaf het water laat zien. De vaar- en zwerftochten door de Weerribben en Wieden zijn inmiddels heel bekend.

Giethoorn. Een onweerstaanbaar waterdorp.

Grachtjes, bruggetjes en punters. Dat is Giethoorn. Boerderijtjes gebouwd op eilandjes en uiteraard bereikbaar per brug. Er zijn er bijna 200. Het werkverkeer gaat nog steeds per boot en dat is uniek in Nederland. Vanaf het water gezien biedt dit wonderschone waterdorp een andere kijk op de wereld. De Bluewaters vaart niet door de Dorpsgracht van Gietern zoals de inwoners het noemen, daarvoor is de boot aan de grote kant en ook de grote drukte zit dan in de weg.
Maar de passagier(s) kan afgezet worden om te voet opnamen te maken. Na een uurtje ofzo kan er dan weer aan boord gegaan worden. Kijk ook eens op de pagina van Harm Mol. De plaatselijke kenner bij uitstek.
Wil je eens een paar daagjes overblijven in het Giethoornse of de Weerribben? Dat kan natuurlijk. Het Bluewaters team zocht een paar super locaties uit.

Leuke en gezellige B & B en Hotel locaties

Dit prachtige waterdorp is inmiddels heel bekend. Ook in het buitenland. Bezoekers komen van einde en ver. Zelfs uit China. Ook jij zult er voor kiezen om eens in zo’n Giethoornse punter te varen door al de grachten. Dit moet je eens gedaan hebben. Het zo aantrekkelijke dorpje is buiten het hoogseizoen om het best bevaarbaar met een Giethoornse punter.
Neem deze tip mee als je een bezoek aan Geythorn wil brengen. Grote mensenmassa’s kun je zo vermijden en je bezoek wordt opeens veel leuker.

Giethoorn is een voormalig Veendorp. Door de veenwinning ontstonden er plassen. En hieruit ontstonden weer de Wieden. Om de hiervan gedroogde turf te vervoeren moesten er veel kanalen gegraven worden. En door deze kanalen varen tegenwoordig alle toeristen. Cultuur en de natuur combineren dat kan dus in dit mooie waterdorp Geythorn zoals het vroeger heette.
De Bluewaters vaart hier niet echt regelmatig, want in het hoofdseizoen is het in de Giethoornse dorpsgracht veel te druk. Ook is de waterstand daar meestal te laag.

De Punter. Het vervoermiddel in het Giethoornse Waterland.
Deze punter is de traditionele boot van de Giethoornse bevolking. Deze handige open houten boot wordt met een lange houten boom handmatig voortgeduwd. De punter wordt nog steeds gebruikt om vee, riet en bouwmaterialen te vervoeren. Het zijn best wel kleine boten en bovendien zijn ze zeer wendbaar. Ze kunnen alle slootjes bereiken. Maar je moet wel over ervaring beschikken om zo’n punter te besturen. Je moet het een keer gedaan hebben.

Niet alleen Giethoorn is mooi. De omgeving zeker ook.

Ook de omgeving is schitterend, neem nu het op vaarafstand gelegen waterdorp Dwarsgracht. Dit lijkt wel op het kleine zusje van dit beroemde dorp. Ook van die pittoreske houten bruggetjes en rietgedekte boerderijtjes. De meren rondom de Weerribben en Wieden zijn ook prachtig en zijn vanuit Giet hoorn heel goed te bereiken. Je vaart binnen een half uur naar Jonen, Muggenbeet, Wetering en Belt-Schutsloot. Allemaal waterdorpen verscholen in een prachtige natuur. Prachtige dorpen om mooie waterlandschapsfoto’s te nemen.
De Bluewaters vaart door dit unieke gebied. En met maximaal 3 personen vaar je al mee met een speciale cruise door de Weerribben. Een natuur cruise die zomaar 5 uur kan duren.
Bezoek ook onze Sponsor