Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Giethoorn Bruggetjes tour

Giethoorn bruggetjes tour. Voor fotografen is er wel actie.
Omdat de bruggetjes in Giethoorn wereldberoemd zijn, vragen fotografen weleens om als onderdeel van de vaar- en zwerftochten de Giethoorn bruggetjes tour te varen. Dit kan best spannend zijn, want vooral in het hoogseizoen kan het er hier wild aan toe gaan. Veel toeristen maken de vreemste capriolen in de gehuurde punters, die dan in lange waterfiles dobberen. De Bluewaters stellen we niet graag bloot aan dit geweld en vermijden dan ook de dorpsgracht. Maar een fotowandeling langs de Dorpsgracht onvergetelijk is. De vele bruggetjes in Giethoorn blijven gewoon een trekpleister voor fotografen.

Fotovaren met de Bluewaters. Een belevenis op zich.
Zou je toch met de Dorpsgracht van Giethoorn en z’n vele bruggen kennis willen maken en alles eens vanaf de wal vast willen leggen, dan kun je bijvoorbeeld een paar uurtjes eerder komen en alvast op eigen gelegenheid de Dorpsgracht en z’n bruggetjes van Giethoorn verkennen. En vervolgens rijd je naar het vertrekpunt van de Bluewaters.
Fotovaren met de Bluewaters is en blijft een belevenis op zich. Lees ook eens iets over de rasechte Giethoornkenner en natuurliefhebber Harm Mol.

Giethoorn door de lens van
Luc van Erkelens

Luc van Erkelens kent de Weerribben en Wieden op z’n duimpje. Hij maakte hier al menig fotoreportage. Luc is sterk in het vastleggen van op het eerste gezicht simpele en alledaagse zaken. Elke foto is raak en maakt juist deze allerdaagse dingen zo bijzonder. Ook in Giethoorn is hij kind aan huis en weet ook hier steeds weer pakkende opnames te maken.

Luc is een bereisd man en z’n camera zit dan ook vol met ervaringen die steeds weer tot uiting komen in z’n werk.  In de stad Steenwijk geniet hij ook als landschap fotograaf bekendheid En elk hoekje en gaatje van deze vestingstad heeft hij op de gevoelige plaat vastgelegd.

          Geniet maar even van die wonderschone Giethoornse beelden.
                           Ook heeft Luc hier z’n eigen fotopagina.

meer foto’s van LucFotograferen in GiethoornInfo meevaren