Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Giethoornse meer

Een vriendelijk meer heet je welkom.
Het Giethoornse Meer is een van de meren in de regio rond Giethoorn. Het is een relatief groot meer met een oppervlakte van ongeveer 1,2 vierkante kilometer en wordt met de Walengracht verbonden met het Beulakerwijde. Het meer is omgeven door een prachtig landschap met rietvelden, groene oevers en pittoreske waterwegen. Vroeger groeide hier de bies, maar werd verstoord door de slecht waterkwaliteit. Nu echter is er een verbetring zichtbaar.

Het Giethoornse Meer is populair
Vooral bij watersportliefhebbers en recreanten. Je kunt er verschillende activiteiten beoefenen, zoals varen, zeilen, kanoën en suppen. Het heldere water en de rustige omgeving maken het een aangename plek om te genieten van een dag op het water. Met een boot kun je het meer verkennen en de omliggende kanalen en waterwegen verkennen. Ook de Bluewaters vaart hier vaak met passagiers zoals natuurliefhebbers, fotografen en filmers.

Vissen is hier erg populair.
Het meer biedt ook mogelijkheden om te vissen, waarbij je kunt genieten van de rust en stilte terwijl je je hengel uitwerpt. Het is belangrijk om de lokale regels en voorschriften met betrekking tot visvergunningen en -seizoenen te controleren voordat je gaat vissen. Ook kun je een visvergunning aanvragen via de H.S.V

Het Giethoornsemeer is een bezoek waard.
Daarnaast kun je op dit bijzondere meer ook genieten van het prachtige landschap rondom het Giethoornse Meer door te wandelen of te fietsen. Er zijn verschillende routes en paden die je langs het meer en door het omliggende platteland leiden, waardoor je geniet van de natuurlijke schoonheid van de regio.
Dus, als je Giethoorn bezoekt, kun je genieten van de nabijheid van het Het Belter- en Beulakerwijde en het Giethoornsche Meer, deze drie prachtige waterrijke gebieden die charme en de unieke sfeer van de schitterende omgeving benadrukken.