Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Natuur Kop van Overijssel

Natuur Kop van Overijssel.

Natuur in de Kop van Overijssel
De Kop van Overijssel biedt een prachtige en gevarieerde natuur om te ontdekken. Het uiterste puntje van Overijssel. Dit gebied ligt in het noordwesten van de provincie Overijssel in Nederland. omring door de provincies Drenthe, Friesland en Flevoland.

Kom genieten in de Kop van Overijssel.
De Kop van Overijssel heeft een rijke natuurlijke diversiteit.
Hieronder enkele hoogtepunten van de natuurlijke schoonheid in de Kop van Overijssel:

Foto’s: Jan L Mateboer

Natuurfoto’s makenStaatsbosbeheerNatuurmonumenten
Natuur in de Kop van Overijjsel met Giethoorn als trekpleister Natuur in de kop van Overijssel

De Kop van Overijssel. Bomvol met natuur.

Om te beginnen.
Het Nationaal Park Weerribben-Wieden:
Dit is een van de grootste aaneengesloten laagveengebieden in Noordwest-Europa en een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland. Het omvat moerassen, meren, rietvelden en veenlanden, en biedt een thuis aan een breed scala aan planten- en diersoorten, waaronder zeldzame vogels en otters. Het is dus ook niet zo verwonderlijk, dat de Bluewaters hier z’n vaargebied heeft. De natuur in Kop van Overijssel daar sta je versteld van.
De Wieden:
Een uitgestrekt natuur- merengebied dat deel uitmaakt van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hier vind je prachtige waterwegen, moerasgebieden en schilderachtige dorpjes langs de oevers. Met waterdorpen zoals Giethoorn, Jonen, Dwarsgracht, Wetering, Kalenberg en Ossenzijl. Hier vind je Natuur in de kop van Overijssel.
De bossen van Staphorst en Dwingelderveld:
Niet ver verwijderd van de Weerribben & Wieden, maar toch wel de moeite van het vermelden waard. Hoewel het grootste deel van de Kop van Overijssel uit laagveengebieden bestaat, zijn er ook enkele bosrijke gebiede in de omgeving. Denk hierbij aan bossen van Staphorst en het nabijgelegen Dwingelderveld in Drenthe. Beide populaire bestemmingen voor natuurliefhebbers en wandelaars. Een uitstapje waard dus.
De IJsseldelta:
Dit gebied omvat de monding van de IJssel via het Zwartewater het Zwarte Meer en vervolgens eindigend in het Ketelmeer. Daarnaast biedt het een uniek landschap met uiterwaarden, slikken, schorren en diverse vogelsoorten. Bekend is het Vogeleiland met z’n zeearenden. 
Beulakerwijde en Belterwijde:
Dit zijn twee van de meren in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ze zijn kortom ideaal voor watersportactiviteiten zoals zeilen, kanoën en varen, en bieden ook een kans om de omliggende natuur te verkennen. Maar ook hier vrij veel natuur. De Schenkellanden en het Boschwiede zijn pareltjes van de natuur.
Natuurgebied De Oldematen:
Een klein maar mooi natuurgebied in de buurt tussen Staphorst en Zwartsluis. In het natuurcentrum de Veldschuur worden vaak workshops gehouden, maar ook wandeltochten georganiseerd.
Vele fiets- en wandelpaden:
De Kop van Overijssel is doorkruist met een netwerk van fiets- en wandelpaden. Want daardoor is het gemakkelijk om de natuur te verkennen en te genieten van de rustige omgeving. Natuur Kop van Overijssel. Mooier kan bijna niet.

Of je nu van wandelen, fietsen, varen of vogels kijken houdt, de Kop van Overijssel heeft voor elk wat wils. Het is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers die willen genieten van de schoonheid en sereniteit van het Nederlandse platteland. Natuur in de Kop van Overijssel? Dat moet je eens komen bekijken.