Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Natuurfotografen in de Weerribben

Natuurfotografen in de Weerribben

De Weerribben is een prachtig natuurgebied in de Kop van Overijssel dat bekend staat om zijn uitgestrekte rietlanden, moerassen, meren en waterwegen. Het gebied trekt veel natuurfotografen aan vanwege de diversiteit aan flora en fauna en de unieke sfeer die er heerst.

Natuurfotografen in de Weerribben

Natuur fotografie. Zeer interessant in de Weerribben.
Er zijn veel natuurfotografen die zich hebben gespecialiseerd in het fotograferen van de Weerribben en haar bewoners, zoals de otters, ijsvogels, libellen en talloze vogelsoorten. Veel van deze fotografen werken met professionele camera’s en lenzen om de schoonheid van dit gebied zo goed mogelijk vast te leggen.

Gedragingen en eigenschappen van de fauna vasrleggen.
Sommige natuurfotografen zijn gespecialiseerd in landschapsfotografie en leggen de uitgestrekte rietvelden, de mooie zonsopgangen en zonsondergangen en de mistige ochtenden in de Weerribben vast. Anderen zijn gespecialiseerd in het fotograferen van dieren en richten zich op het vastleggen van de unieke eigenschappen en gedragingen van de dieren die in de Weerribben leven.

Zelf ook eens aan Weerribben fotografie proeven?
Er worden ook regelmatig workshops en excursies georganiseerd door natuurfotografen in de Weerribben, waarbij deelnemers de kans krijgen om meer te leren over natuurfotografie en het gebied zelf.

Bekijk de rietteelt in de Weerribben
Natuur fotograferen in de Wieden en Weerribben

Natuurfotografen exposeren op de Bluewaters website.

Natuurfotografen in de Weerribben. Bekijk hier een het werk van Corrie Post.
De Weerribben en Wieden bieden talloze mogelijkheden voor natuurfotografie. Het gebied is rijk aan natuurlijke schoonheid en heeft een gevarieerd landschap met waterplassen, rietvelden, moerasbossen en bloemrijke hooilanden.
Als je de Weerribben en Wieden wilt fotograferen, is het belangrijk om te letten op het licht en de compositie van je foto’s. Het beste moment om te fotograferen is tijdens zonsopgang en zonsondergang, wanneer het licht zachter en warmer is. Je kunt ook experimenteren met lange sluitertijden om beweging vast te leggen, bijvoorbeeld van vliegende vogels of rietpluimen die bewegen in de wind.
Er zijn verschillende fotolocaties in de Weerribben en Wieden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld naar de uitkijktoren in het Woldlakebos gaan voor een panoramisch uitzicht over het gebied, of naar de Vogelkijkhut aan de Beulakerwijde om vogels te spotten en te fotograferen.
Daarnaast zijn er ook diverse workshops en excursies voor natuurfotografie in de Weerribben en Wieden, georganiseerd door bijvoorbeeld Natuurmonumenten of lokale natuurfotografen. Zo kun je onder begeleiding van een expert leren hoe je de beste foto’s kunt maken van dit prachtige gebied.