Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Snoekbaars Weerribben Wieden

Snoekbaars Weerribben en Wieden.

Snoekbaars Weerribben en Wieden.
De Weerribben en Wieden, gelegen in de kop van Overijssel bieden een uitstekend leefgebied voor snoekbaarzen. Met zijn kronkelende waterwegen, rijke vegetatie en diverse vispopulaties is dit gebied een ideale plek om op snoekbaars te vissen. Sportvissers kunnen genieten van het uitdagende spel en de opwinding van het vangen van deze prachtige vis in de prachtige omgeving van de Weerribben.

Foto links: Luc van Erkelens.

NatuurfotografieAlleen voor Chinezen
Snoekbaars vangen in de Weerribben Snoekbaars vangen in de wieden

Snoekbaars nog steeds volop gevangen in de Weerribben

Snoekbaars vissen in de weerribben. Een mooie ervaring.
Het natuurgebied de Weerribben en Wieden is een prachtige plek om snoekbaars aan de haak te slaan. De Kalenbergergracht tussen Wetering en Ossenzijl is een geliefde plek. De Kalenbergergracht heeft een goed snoekbaarsbestand, waaronder de snoek, baars, blei, voorn en niet te vergeten de karper. De aantrekkelijk visstekken in dit gebied zijn natuurlijk beperkt bereikbaarheid. Daarom is een visboot geen overbodige luxe. Als je gaat vissen in de Kalenbergergracht (Lees: Weerribben) is het belangrijk om te letten op de regels en voorschriften van het natuurgebied.
Snoekbaars  Weerribben Wieden. 
Natuurlijk! De snoekbaars, ook wel bekend als de Zander, is een populaire vissoort onder sportvissers Ook in dit prachtige natuurgebied. En zeker populair vanwege zijn krachtige gevechten en uitstekende smaak. Hier is wat meer informatie over de snoekbaars en zijn leefgebied De Wieden en Weerribben. Vragen? stel ze gewoon “contact”
Het uiterlijk van de snoekbaars.
Snoekbaarzen hebben een langwerpig lichaam met een kenmerkende taps toelopende kop en scherpe tanden. Ze hebben een donkergroene tot bronsachtige kleur op hun rug, met lichtere zijkanten en een witte buik. Hun lichaam is bedekt met schubben en ze hebben twee rugvinnen, waarvan de eerste doorgaans vrij stekelig is.

Snoekbaars vangen in de Weerribben en Wieden

Snoekbaarzen kunnen behoorlijk groot worden. Ook in de Weerribben bereiken ze een aanzienlijk gewicht.. Volwassen exemplaren kunnen gemiddeld tussen de 40 en 80 centimeter lang worden. Er zijn echter door lokale vissers exemplaren gerapporteerd die wel een meter lang kunnen worden en meer dan 10 kilogram kunnen wegen.

In de Wieden is genoeg Snoekbaars te vangen.

Leefgebied: Snoekbaarzen komen oorspronkelijk uit Europa en Azië en zijn te vinden in verschillende wateren, waaronder rivieren, meren, kanalen en reservoirs. Ze geven de voorkeur aan wateren met een rotsachtige of zanderige bodem, omdat dit hen schuilplaatsen biedt en een gunstige omgeving is voor hun voedselbronnen. Ook komt snoekbaars rijkelijk voor in veel plaatsen in de Wieden en Weerribben. Lees nog eens wat meer over de vissen in de Weerribben. Snoekbaarzen zijn roofvissen net zoals z’n verre neef de snoek. Ze voeden zich voornamelijk met andere vissen. Jagen actief en gebruiken hun scherpe tanden om hun prooi te vangen. Typische prooien zijn kleine vissoorten zoals voorn, brasem en spiering. De snoekbaars  Weerribben Wieden heeft dit alles voor het uitkiezen.

Paaitijd: Snoekbaarzen paaien in het vroege voorjaar, meestal tussen maart en april, wanneer de watertemperaturen stijgen. Ze zoeken ondiepe, plantenrijke gebieden op om te paaien. Het vrouwtje legt duizenden eieren, die worden bevrucht door het mannetje. Beide ouders bewaken het nest en beschermen de eieren tot ze uitkomen. Snoekbaars Weerribben en Wieden? We wensen je alvast een goede vangst