Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Vaar- en Zwerftochten

Al varend zwerven door de Weeribben en Wieden.
De zo nu en dan georganiseerde doordeweekse zwerftochten door de Weerribben en Wieden zijn razend populair. Want naast de natuurtochten met talentvolle mensen die dit geweldig natuurgebied door hun eigen ogen zien en vastleggen, organiseren we tevens de vaar- en zwerftochten door dit prachtige natuurgebied. Voor maximaal 2 tot 3 personen kost dit in principe niets, maar ook nu weer vragen wij een vrijwillige donatie
We varen dan met enkele tussenstops tot max: 6 uur lang langs waterdorpen over de meren en grachten zoals het Bovenwijde, het Beulakerwijde, het Giethoornse meer, het Molengat en het Duinigermeer om er maar eens een paar te noemen. Maar ook de meren rond Belt-Schutsloot kunnen in de route opgenomen worden. En ondertussen doen we ook de waterdorpen aan. Te weten Jonen, Muggenbeet, Dwarsgracht en meer.
Uiteraard bestaat de mogelijkheid om ook zelf in overleg een route samen te stellen.
Van de gebaande waterwegen wijken we heel graag af en varen met de Bluewaters door smalle grachtjes, kraggen en sloten. (Afhankelijk van de waterstand)
Ook kan er een hengeltje uitgegooid worden. Een half uurtje vissen tussendoor wordt vaak erg gewaardeerd. Onderweg wordt er dan een Schippersomelet genuttigd gepaard gaand met een glas gevuld met iets sterks indien gewenst. Varen in de Weerribben een belevenis waaraan je nog vaak terug zult denken.

Info meevaren

Route Giethoorn Ossenzijl

De Vaar- en zwerftochten gaan ook langs Wetering en Kalenberg. Ook gaan we naar Ossenzijl bijna tot de Friese grens. Tussen Kalenberg en Ossenzijl zijn de Weerribben op z’n mooist en hier kunnen geweldig mooie foto’s gemaakt worden.

De Bluewaters vaart hier vrij veel. In Giethoorn is dan het startpunt, dan de Beulaker over via Jonen naar Muggenbeet en vervolgens Kalenberg en als omkeerpunt Ossenzijl.

Foto’s: Jan L Mateboer