Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Varen door Dwarsgracht

Varen door Dwarsgracht veel rustiger dan Giethoorn.
Giethoorn is helemaal te gek. Het waterdorp heeft mooie grachten die toeristen erg waarderen. Ze komen zelfs uit China om al dat moois te zien. Het gevolg is: Bomvolle grachten. Daarom kun je met een fluisterboot uitwijken naar Dwarsgracht. Varen door Dwarsgracht jazeker. Hier vaar je niet in optocht door de grachtjes. In Dwarsgracht ben je niet aan het filevaren. En de Bluewaters voelt zich daar prima thuis als de waterstand het tenminste toelaat. De electrisch aangedreven Greenrivers kan er sowieso varen.

Varen door het pittoreske Dwarsgracht.
Dat is echt een verademing. Want  wie met z’n auto naar Giethoorn gaat, raakt deze wel heel moeilijk kwijt. En degene die al een plek vindt, moet betaald parkeren. In Dwarsgracht gaat dat anders. Bij de ingang van het waterdorp kunnen bezoekers gratis de auto in de berm zetten.


Varen door Dwarsgracht betekent rustig varen.
Er is maar één restaurant in Dwarsgracht waar je ook een bootje kunt huren, dus weinig toeristen kunnen maar huren. vertelt een Dwarsgrachter die in de tuin van zijn pittoreske boerderij bezig is. De man vindt dat prima zo. Wonen midden in de natuur, en bovendien vertelt hij dat wanneer er teveel toeristen komen, het net zo druk wordt als in Giethoorn.

Varen door pittoresk Dwarsgracht in een fluisterkano.
De fluisterkano of boot. Deze kun je overal huren. kun je huren met of zonder schipper en die brengt je naar een oase van rust en ook de elektrische kano’s  varen door Dwarsgracht om bv. dan vervolgens verderop Jonen nog even aan te doen.

In cafe restaurant de Otterskooi kun je ook zelf een fluisterbootje huren.

Met de boot door Dwarsgracht zonder files.
Wel zo leuk als Giethoorn en files op het water kom je hier niet tegen, daarvoor moet je in Giethoorn zijn. Ja het is niet anders in de Dorpsgracht van Giethoorn is varen spelen met je leven zegt men weleens.
Is Dwarsgracht dan nog wel hetzelfde?
In Dwarsgracht is ook niet meer alles zoals het ooit was. Er is veel import, maar als de nood aan de man komt, staat iedereen voor iedereen klaar. Iedereen kent iedereen hier natuurlijk en ze hebben allemal wel iets met water.
In Dwarsgracht zie je ook wel mensen uit China.
Veel Aziatische zie je voorbij lopen over de bruggetjes lopen. ’t Lijken wel Chinezen of zijn het nu Japanners. Ach wat maakt het uit. Ze zwaaien allemaal vriendelijk. Hoewel het ook voor komt dat ze zo maar bij je in de tuin staan om foto’s te nemen. Varen door Dwarsgracht is steeds weer een leuke ervaring.
Nog meer Dwarsgracht.

Foto’s: Jan L MateboerInfo meevaren