Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Vogelkijkhut Giethoorn de Auken

Vogelkijkhut Giethoorn. de Auken


Deze vogelkijkhut Giethoorn de Auken staat in een interessant gebied net iets ten zuiden van Steenwijk.
Het is een vrij nieuwe fotolocatie waar ganzen, roerdompen, purperreigers en ook heel wat soorten zangvogels broeden.
De Auken is een min of meer aangelegd riet- en moerasgebied met veel wilgen groei. Broedgebied van enkele reigersoorten die vanuit de vogelkijkhut goed zijn te zien.
In dit nieuwe stukje natuur komen toch ondanks de ligging op steenworpafstand van Steenwijk veel bijzonder vogelsoorten voor. Denk hierbij aan Roerdomp, Grote Zilverreiger, Kwak . Maar ook vrij grote variatie zangvogels waaronder de Rietzanger, Baardman en Grasmus.
Foto: Hans Stephanus.

Hoe kom ik er

Via het dorpje Zuidveen over de Gasthuisdijk richting Giethoorn. 1 e kruispuntje rechts. 1.5 km rechts de Auken. Dan even het bruggetje over.
Of vanaf Steenwijk richting Giethoorn volgen en via de oude Beulakerweg bij de eerst afslag links de Auken in. Na 1.5 km ben je er.

Een nachtje blijven?

Overnachten in de  Weteringhof  betekent overdag kleinschalig genieten van de Weerribben Wieden.
Er wordt alles aan gedaan om de gasten een prettig, rustgevend verblijf aan te bieden waarop ze de omgeving op hun eigen manier kunnen ontdekken. 

Steenwijk leent zich voor Stadsfotografie

De stad Steenwijk biedt zeker mogelijkheden voor fotografie, hoewel het misschien niet zo bekend staat als sommige andere pittoreske Nederlandse steden. Toch heeft Steenwijk zijn charme en zijn er verschillende interessante plekken die de moeite waard zijn om te fotograferen: De Vogelkijkhut Giethoorn de Auken is gelegen op steenworpafstand van deze historische stad.

Steenwijk Centrum: Het historische centrum van Steenwijk heeft mooie oude gebouwen en straten die zich goed lenen voor stadsfotografie. Vooral rondom de markt en de Grote Kerk zijn er fotogenieke plekken te vinden.
De omliggende historische grachten en vestingwerken zijn met name de moeite van het fotograferen waard.

Stadspark Rams Woerthe: Dit stadspark biedt mooie mogelijkheden voor landschaps- en natuurfotografie, met goed onderhouden tuinen en een historisch landhuis dat als centraal punt dient.

Foto: Jan L Mateboer

LEARN MORE
Steenwijk bij Giethoorn