Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Vogelkijkhut Giethoorn Wiedekiek

Vogelkijkhut Giethoorn De Wiedekiek

Vogelkijkhut de Beulakerpolder
Deze vogelkijkhut, ook wel de Wiedekiek genoemd bevindt zich in de Beulakerpolder.
In deze polder, dat op zijn beurt weer onderdeel is van de Wieden, wordt meer dan 100 hectare natuur ingericht met rietland en laagveenmoeras maar ook open water.
Het gebied aan de rand van de Beulaker is verdeeld in verschillende waterweren die van elkaar gescheiden zijn door zogenaamde ribben. De hoogte van het maaiveld is variabel van weer tot weer. Op de ribben ontstaan verschillende natuuruitvoeringen, zoals moeras maar ook rietland. Je kunt hier diverse vogels spotten zoals de purperreiger, waterrallen, sprinkhaanzangers, snorren, maar ook zul je een slangetje voor de lens krijgen. En ja, de otter kwam hier ook nogal eens langs. De vogelkijkhut Giethoorn Wiedekiek is het bezoeken meer dan waard.
Foto: Corrie Post

Hoe kom je er?

Neem de brug vanaf Giethoorn over het kanaal Beukers-Steenwijk richting Dwarsgracht.
De Vosjacht steed aanhouden. Doorrijden ( Langs het kanaal) totdat de Vosjacht uiteindelijk overgaat in een fietspad. Hier parkeren en dan is het nog ca: 2 km lopen naar de Wiedekiek die prachtige Vogelkijkhut Giethoorn.

Terras tip in Giethoorn.

Bij restaurant De Eetkamer van Giethoorn kun je nog even een terrasje pakken als je wilt.
De Eetkamer van Giethoorn kunnen we warm aanbevelen voor onze collega hobbyfotografen.
Het gezellige terras ligt aan het kanaal Beukers-Steenwijk en we stappen hier vaak op.

Ook wandelend maak je de mooiste foto’s

Hoewel er niet specifiek één bekende vogelkijkhut in Giethoorn is, biedt de regio wel verschillende mogelijkheden om watervogels te observeren en fotograferen. Giethoorn staat bekend om zijn prachtige waterlandschap met vele kanalen, meren en moerassen, wat een ideale habitat vormt voor verschillende soorten watervogels. Vogelkijkhut Giethoorn. Wat leuk
Als je geïnteresseerd bent in het fotograferen van watervogels in, kun je overwegen om langs de kanalen en meren te wandelen of te varen en op zoek te gaan naar geschikte plekken waar vogels zich graag laten Hoewel er misschien geen officiële vogelkijkhutten zijn, zijn er vaak wel uitkijkpunten, bruggen of andere locaties waar je watervogels kunt fotograferen.
Het is altijd een goed idee om eerst wat onderzoek te doen naar leuke plekjes en om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan, wanneer vogels doorgaans actief zijn. Vergeet niet om respectvol om te gaan met de natuur en de vogels niet te verstoren tijdens het fotograferen.
foto: Luc van Erkelens