Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Vogelkijkhut Nederland

Vogelkijkhut Nederland Kooibomenpad

Het waterdorp Nederland ligt te midden van de Weerribben Wieden, een natuurgebied van allure. Een uitgestrekt laagveengebied waarin bijzondere vogels-, vlinders maar ook libellensoorten voorkomen. Ontdekt ze vanaf de vogelkijkhut aan het Kooibomenpad.
Vanuit deze vogelkijkhut bij het mini waterdorp Nederland heb je een schitterend uitzicht over de uitgestrekte rietlanden van De Weerribben. Vooral in het voorjaar kan men ver kijken over het pasgemaaide riet. In de zomerperiode kunnen er veel rietvogels bekeken worden vanuit deze interessante vogelkijkhut.
De kijkhut is per fiets maar ook per boot te bereiken. Je auto parkeren in Nederland is niet gemakkelijk. Eigenlijk is het niet toegestaan.

Hoe kom ik er?

Vanuit Blokzijl richting Steenwijk (N333) Na ca: 3 km  linksaf de Veldhuisweg op. Na 5 minuutjes bereik je Nederland.
Vanaf Steenwijk ook de N333 volgen richting Blokzijl en na een km of 8 rechtsaf ook weer de Veldhuisweg op
Foto: Jan L Mateboer

Wel een heel klein waterdorp

Nederland was ooit een extreem geisoleerd dorp. Heel slecht bereikbaar en met een handjevol inwoners leefde men van de visvangst en rietteelt. Geen vetpot in die dagen. Nu echter vind je er alleen nog maar 2e woningen.

Nederland Vogelkijkhut in de Weerribben

Je bevind je in één van de mooiste delen van de Weerribben. Vanaf dit waterdorp is het geweldig recreëren. De mooiste fietsroutes beginnen in Nederland. Fiets langs of vaar over de van Diezenvaart naar Kalenberg. Onderweg genoeg mogelijkheden om schitterende foto’s te maken.
Kalenberg is een langestrekt dorp en voor wandelaars en fietser een eldorado.
Laten we Nederland ook niet vergeten, want dit dorpje is natuurlijk heel speciaal en laat zich dan ook erg graag fotograferen.
De Vogelkijkhut Nederland aan het kooibomenpad is wel een heel speciale
Foto: Luc van Erkelens.

Broedende Fuut in Nederland