Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Vogels spotten Weerribben

Vogels spotten Weerribben. Aan boord van de De Bluewaters.

Vogels spotten in de Weerribben. Vaar mee en maak geweldige foto’s
Het voorjaar is wel de beste periode om vogels te spotten in de Wieden en Weerribben. Eind februari zie je hier de tekenen al van. Je ziet al redelijk wat Grutto’s en de Kieviten maken al een hels kabaal. Er is al behoorlijk eten te vinden. Vanaf maart zie ook de zangvogels zoals de Gele Kwikstaart, de Koekoek, de Leeuwerik, de Tjiftjaf en vele anderen. Ook laat zich zelfs soms de visarend zien.

 Kom eens gezellig meevaren. Het is  gratis. Ja, zo nu en dan varen er fotografen en filmers mee
Vanaf de Bluewaters maak je vrij veel kans om waterwild te fotograferen. Zeker ook watervogels zoals de Fuut, de Reiger, de Meerkoet en het Waterhoentje. De Roerdomp echter is zo schuchter, dat dit vaak toevalstreffers zijn. De Bluewaters kan door z’n diepgang niet altijd overal komen, maar voor fotografen is er altijd wel een prachtige plaat te schieten. 

Ook aanboord van de Bluewaters worden veel mooie plaatjes geschoten. Met name van het mooie waterlandschap alsook van met name watervogels. Dë grote boot heeft wat meer ruimte nodig.
Vogels spotten vanuit een kleinere fotokano of boot is wat gedetailleerder. Met een kano kunnen de smalle slootjes en grachtjes beter bevaren worden. Kano’s en bootjes genoeg te huur.
Ook wordt de Bluewaters wel ingezet bij het fotograferen van bloemen en waterplanten. Ook kikkers zijn vrij populair. Maar over het algemeen is vogelspotten in de Weerribben toch wel de hoofdmoot. Soms vliegt de zeearend over. Maar je weet van te voren nooit wat je nog tegenkomt. Spot eens een Fuut. of een Reiger

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door vlnr. Jan L Mateboer. Luc van Erkelens en Jack Doeven.

vogelkijkhutten

Ben jij een echte vogelspotter?

Ben jij die échte vogelspotter? Kom dan eens dit gevoel beleven in de Weerribben en Wieden. Het nationale park gelegen in de kop van Overijssel, is één van de grootste laagveengebieden van Europa. Het ligt aan het seizoen maar je kunt je er tientallen soorten vogels spotten.  Heel bijzonder is ook dat tegenwoordig de zeearend en de visarend in de Wieden en Weerribben gespot worden. 

Info meevaren