Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Vogels spotten Weerribben

Vogels spotten Weerribben. Aan boord van de De Bluewaters.

Vogels spotten in de Weerribben. Vaar mee met de Greenrivers
Het voorjaar is wel de beste periode om vogels te spotten in de Wieden en Weerribben. Eind februari zie je hier de tekenen al van. Je ziet al redelijk wat Grutto’s en de Kieviten maken al een hels kabaal. Er is al behoorlijk eten te vinden. Vanaf maart zie ook de zangvogels zoals de Gele Kwikstaart, de Koekoek, de Leeuwerik, de Tjiftjaf en vele anderen. Ook laat zich zelfs soms de visarend zien.

             Kom gezellig meevaren op de maan-, de dins- en de woensdagen. Het is dan gratis.

Vanuit de Greenrivers gecamoufleerde fotokano laten deze vrolijke Weerribben bewoners zich moeiteloos bespieden. Maar ook de watervogels zoals de Fuut, de Reiger, de Meerkoet en het Waterhoentje. De Roerdomp echter is zo schuchter, dat dit vaak toevalstreffers zijn. De Greenrivers kano is aan weerszijden extra gestabiliseerd. Dus behoorlijk wiebelvrij.

Ook aanboord van de Bluewaters worden veel mooie plaatjes geschoten. Met name van het mooie waterlandschap alsook van met name watervogels. Dë grote boot heeft wat meer ruimte nodig.
Vogels spotten vanuit de Greenrivers fotokano is wat gedetailleerder. Met deze elektrisch voortgedreven kano kunnen de smalle slootjes en grachtjes beter bevaren worden.
Ook wordt de greenrivers wel ingezet bij het fotograferen van bloemen en waterplanten. Ook kikkers zijn vrij populair. Maar over het algemeen is vogelspotten in de Weerribben toch wel de hoofdmoot. Maar je weet van te voren nooit wat je nog tegenkomt.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door vlnr. Jan L Mateboer. Luc van Erkelens en Jack Doeven.

Ben jij een echte vogelspotter?

Ben jij die échte vogelspotter? Kom dan eens dit gevoel beleven in de Weerribben en Wieden. Het nationale park gelegen in de kop van Overijssel, is één van de grootste laagveengebieden van Europa. Het ligt aan het seizoen maar je kunt je er tientallen soorten vogels spotten.  Heel bijzonder is ook dat tegenwoordig de zeearend en de visarend in de Wieden en Weerribben gespot worden. 

Info meevaren