Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Extra info Weerribben en Wieden

Een beetje meer info kan geen kwaad

Nee wat extra info Weerribben en Wieden kan geen kwaad.
De Weerribben-Wieden is een prachtig natuurgebied in de provincie Overijssel in Nederland, dat bekend staat om zijn waterrijke landschap, uitgestrekte rietvelden en moerasbossen. Het gebied biedt talloze mogelijkheden om te fotograferen, zowel voor beginnende als ervaren fotografen. Ook vogelspotters komen hier heel goed aan hun trekken.
Als u wilt fotograferen in de Weerribben- Wieden, is Bluewaters in Kalenberg of Giethoorn een goede uitvalsbasis. Bluewaters biedt namelijk verschillende vrijwel gratis arrangementen aan, waarmee u het gebied vanaf het water kunt verkennen en mooie foto’s kunt maken. Zo’n fotovaart duurt dan een uurtje of 5. Maar ook vogelspotters varen gratis mee.
Een goede periode om te fotograferen in de Weerribben-Wieden is in de vroege ochtend of late avond, wanneer het licht het mooist is. Tijdens deze momenten is er vaak sprake van een prachtige zonsopkomst of zonsondergang, die het landschap in een warme gloed zetten. Ook de mist die in het gebied kan hangen, kan zorgen voor een bijzondere sfeer in uw foto’s. Wanneer hiervoor gekozen wordt, is het wellicht beter om een arrangementje bij “De Vertrouwen” een klein klassiek vrachtscheepje midden in de Weerribben te boeken.
De arrangementen van de Bluewatersteam fotovaarten zijn gedurende de middag. ’s-Morgens met de boot of kano vroeg gaat alleen op speciaal verzoek.
Als u van plan bent om dieren te fotograferen, kunt u het beste zo stil mogelijk zijn en rustig bewegen. De Weerribben-Wieden is namelijk een belangrijk leefgebied voor verschillende diersoorten, waaronder reeën, otters, verschillende vogels en insecten.
Kortom, de Weerribben-Wieden is een schitterend natuurgebied waar u als fotograaf talloze mogelijkheden heeft om bijzondere en mooie foto’s te maken. Bluewaters in Kalenberg en Giethoorn biedt hierbij handige faciliteiten en mogelijkheden om het gebied vanaf het water te verkennen.