Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Harm Mol

Harm Mol uit Giethoorn : Een natuurmens puur sang.
Heeft het eeuwenoude ambacht rietsnijden z’n langste tijd gehad en bestaat ook bij Harm Mol de verwachting dat de rietcultuur op den duur gaat verdwijnen? Er komt tegenwoordig veel riet uit China en valt hiertegen nog wel te concurreren? Da’s de vraag. En wat als er een tijd komt dat de rietsnijders het niet meer zien zitten? Wie draait dan op voor de consequenties? Want het zal zeker gevolgen hebben voor de natuurgebieden in de Weerribben. Het zou toch jammer zijn zowel voor de natuur als ook voor de mens dat zo’n natuurvriendelijk ambacht het loodje zou leggen?

Harm Mol een man van de natuur.
Harm noemt zichzelf geen fotograaf. Hij snijdt ’s-winters riet, dat is wat hij het liefste doet en met respect volgt hij dan de natuur tijdens deze noeste werkzaamheden maar ook in z’n vrije tijd is hij vanzelfsprekend in Giethoorn en in de Wieden en Weerribben te vinden. Sinds zijn jeugd heeft de natuur z’n interesse en met lede ogen zag hij in de loop der tijd vogelsoorten verdwijnen, maar het zelfherstellende vermogen van bijvoorbeeld plantensoorten verheugt hem ten zeerste.

                   Harm maakt foto’s met een verhaal.
Sommige “Moderne” ontwikkelingen volgt hij met argusogen. “Zuinig zijn op dit mooie gebied” waar hij dagelijks te vinden is, luidt zijn motto. En wij kunnen hem niet anders dan gelijk geven.
Harm zelf vaart ook wel eens met fotografen en tijdens die tochtjes bezigt hij altijd twee uitspraken. “Er komt altijd wel een kadootje van moeder natuur voorbij” en “Mooier dan dit wordt het niet”
Harm vindt zichzelf zoals gezegd geen fotograaf, maar hij heeft een bijzondere kijk op het mooie en interessante van de natuur en dat legt hij dan ook vast op de gevoelige plaat. Precies zoals een goede fotograaf betaamt. Niet zomaar foto’s, maar foto’s met een verhaal.
We zijn blij Harm op de Bluewaters website te mogen begroeten.

Giethoorn