Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Viservaring Wieden en Weerribben

Viservaring Wieden Weerribben. 

Viservaring in de Wieden en Weerribben.

Het verhaal van Kees. Een begenadigd Karpervisser.
In de uitgestrekte moeraslanden van de Wieden en Weerribben, waar het water langzaam door de kanalen sluipt en de rietkragen wiegen op de zachte bries, bevindt zich een verborgen paradijs voor de liefhebbers van de vissport. De wateren van de Weerribben staan bekend om hun overvloed aan vissoorten, waaronder de majestueuze snoekbaars, de sluwe snoek, de mysterieuze paling, de levendige zeelt en zelfs de indrukwekkende meerval.

Karpers? Ja, dat is een apart verhaal. Gewoon even lezen

Maar ook de karper speelt een rol van betekenis. In de Wieden en Weerribben staan deze jongens bekend om hun vasthoudendheid en ze laten zich nooit vangen zonder eerst een gevecht op leven en dood geleverd te hebben.

Dus vissers maak je borst maar vast nat. Vraag het maar aan Kees

Overnachten in de Weerribben?
Vissen in de Wieden en Weerribben

Viservaringen in de Weerribben en Wieden 

Vroeg uit de veren. Want “De Morgenstond heeft Goud in de mond” 
Het verhaal begint op een prachtige ochtend, wanneer de zon haar eerste stralen over het glinsterende oppervlak van de kanalen werpt. Kees, een fervent karpervisser ( Hij heeft ook weleens bijvangst ) uit de nabijgelegen stad Steenwijk, is vroeg uit de veren om een dag vol avontuur en vangsten in de Weerribben te beleven. Hij laadt zijn hengels, aas en lunch in z’n visbootje en haalt alvast diep adem al varende over het Steenwijkerdiep met een uitgezette koers naar dit waterrijke gebied.
Kees glijdt door de smalle waterwegen, tussen het riet door, op zoek naar de perfecte plek om zijn eerste worp te doen. Hij vindt een stille baai, omringd door weelderige waterlelies en ontvouwt zijn visuitrusting. Met een ervaren hand bevestigt hij een glinsterende blinker aan zijn lijn en werpt deze behendig in het water.

Wat een visparadijs deze Wieden en Weerribben. Vraag maar aan Kees.
Het duurt niet lang voordat Kees de eerste aanbeet voelt. Zijn hengel buigt bijna door onder de kracht van de snoekbaars die aan zijn haak hangt. Met een zorgvuldige beweging haalt hij de vis binnen en bewondert de schitterende tekening op zijn flanken voordat hij hem weer in het water laat glijden. Een glimlach van voldoening speelt om zijn lippen, wetende dat de Weerribben zijn belofte als visparadijs waarmaakt.
Kees vaart verder door de waterwegen, genietend van de rust en stilte van de natuur om hem heen. Plotseling ziet hij een schaduw die langs de oever beweegt. Het is een snoek, het roofdier van deze wateren. Kees wisselt snel van aas, met een grote plug die bedoeld is om de snoek te verleiden. Hij werpt de plug met precisie in het water, en binnen enkele seconden schiet de snoek erop af, vastberaden om zijn prooi te grijpen.

Viservaring Wieden Weerribben. Niet elke vis mag mee naar huis.
Met een luide plons springt de snoek uit het water en Kees voelt de adrenaline door zijn aderen stromen terwijl hij de vis met al zijn kracht binnenhaalt. De snoek vecht fel, maar uiteindelijk geeft hij zich gewonnen en wordt hij voorzichtig in het leefnet geplaatst voor een snelle foto voordat hij weer in het water wordt vrijgelaten. Kees kan zijn opwinding nauwelijks bedwingen. Het vissen in de Weerribben is werkelijk ongeëvenaard.
Terwijl de dag vordert, heeft Kees nog veel meer succes. Hij vangt nog een verdwaalde karper en enkele prachtige palingen. Echter deze moeten sowieso weer de vrijheid gegeven worden.