Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Vissen in de Weerribben

Vissen in de Weerribben en Wieden. Aab boord van de Bluewaters.
Vis zit vaak op plekken waar ze je meestal niet verwacht. Dat is ook zo rond de wateren van Giethoorn en de andere waterdorpen zoals Jonen, Dwarsgracht, Wetering. Midden op de meren echter zoals het Beulakerwijde, het Bovenwijde, het Belterwijde en het Giethoornse meer wemelt het nu niet echt van de vis. Ze zitten er wel hoor maar niet die echte jongens die zich vaak op andere plekken schuilhouden. We zoeken deze stekjes op samen met jou... Wil je meer weten? lees de info maar.
Vissen in de Weerribben en Wieden midden in de natuur.
Een mooie bijkomstigheid is, dat de natuur op je heen ook adembenemend is en draagt zeker bij aan het totale visgenot. Samen op een rijtje zitten langs het kanaal Steenwijk-Beukers is mooi als je wedstrijdvisser bent, maar genieten van alles op je heen is er daar niet bij. 

Vissen en genieten in de Weerribben. Snoekbaars in de Kalenbergergracht.
Voor de combinatie vissen en natuurobservatie kun je beter je hengel uitgooien in de niet zo voor de hand liggende grachten zoals bijvoorbeeld de weren aan de zuidkant van het Bovenwijde, deze weren liggen ingesloten door de Hoosjesgracht, de Brouwersgaten en de Klossenvaart. Het zijn weren of noem ze watergaten omringd door muren van riet. Hier vind je nog de roerdomp, de karekiet, maar ook de mooiste vis. Soms is het best moeilijk om erin te varen, omdat Natuurmonumenten vaak toegangsmogelijkheden dicht laat groeien. Lees hier eens iets meer over de vissoorten in de Weerribben. 

Vis in de Weerribben? Weet ze te vinden. 
Ook aan de Noord-West kant van het kleine Beulakerwijde is de kans groot dat je hier een joekel aan de haak slaat. En van hieruit richting het Ettenlandskanaal is de kans om mooie exemplaren te vangen ook erg aanwezig. Dit kanaal loopt dood bij het gemaal. De vis blijft hier gewoon een poosje hangen. Door de stroming van het gemaal, is jammergenoeg het grootste gedeelte afgesloten. Ook in de Vaartsloot en Moespotvaart is de kans groot op een bijzondere vangst. Denk ook eens aan vissen vanuit de kleiner camo boot, ja hoor dat kan ook in de Weerribben. Meer weten? kijk dan hier maar eens. Met zo’n kano bereik je de mooiste stekjes.

Roofvis in de Weerribben? Sla ze aan de haak.
Het gebied Dwarsgracht is ook interessant. In de driehoek Thijssengracht, Dwarsgracht en Jonen wemelt het van kleinere grachten en uit de kracht gegroeide sloten. Zeelten laten zich hier goed vangen en ook de natuur is hier overweldigend. Ook vanaf Dwarsgracht richting Beulakermeer is het een klein maar interessant gebied. Het mooie is ook dat je hier alleen met een kleine boot of kano kunt komen. Dat geldt echter voor alle genoemde visstekken.

Viservaring van Kees
Varen en vissen aan boord van de Bluewaters.

Er komen al best veel sportvissers naar de Weerribben en Wieden, maar ze zijn meestal niet plaatselijk bekend. Het is daarom best gemakkelijk om eens per boot wat vistekken te ontdekken. Er zijn er genoeg. Vraag ons gerust en stap dan maar aan boord van de Bluewaters. Lekker achter de vis aanvaren.

Snoekbaars vangen in de Kalenbergergracht.

Een goede vangst kun je natuurlijk niet garanderen, maar de natuur om je heen is spectaculair en toch zul je ongetwijfeld beet krijgen en er een paar verschalken. Mail maar eens met ons voor wat info en misschien kom jij ook eens vissen in de Wieden en de Weerribben.

Maar alvast een goede vangst in de Weerribben en Wieden.

Welke vis kun je zoal vangen in de Weerribben?


Ruisvoorn, blankvoorn, kolblei, pos en zeelt. Maar ook de riviergrondel, baars en snoekbaars zijn van de partij.
En niet te vergeten zitten er ook joekels van karpers en ‘s –morgens vroeg als ze weer gaan lopen behoort een paling ook tot de vangst al was deze in vroeger jaren veel meer aanwezig. Palingvissen kunnen we derhalve eigenlijk niet aanraden. Laten we bij het vissen in de Weerribben en Wieden aan het palingbestand denken.
Meer weten over varen en vissen in de Weerribben aan boord van de Bluewaters? Klik dan hier

Ben jij een talentvolle visser die graag eens een hengeltje uit wil gooien in dit mooie gebied? Laat ons dit dan weten en vertel iets meer over jezelf en je specialiteiten en we komen samen dan wel tot een plan. In ieder geval krijg je een podium op de Bluewaters website. Kijk ook eens op de website van de Hengelsportvereniging Steenwijk.