Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Copyright deelnemende fotografen

Copyright deelnemende fotografen Bluewaters


Copyright. Belangrijk voor fotografen, filmer en schrijvers op Bluewaters.nl
Copyright is de bescherming die de wet  makers van voorwerpen biedt. Denk hierbij aan foto’s, schilderijen, muziekstukken, liedteksten, grafische ontwerpen, beeldhouwwerken, film en zelfs ideeën. De maker wil niet dat het geproduceerde werk zomaar door iedereen gebruikt kan worden en kan zich dus indien nodig beroepen op het copyright.
 
Wel graag even om toestemming vragen. Vraag het ons. 
Als je van iemand anders een foto gebruiken wilt, bijvoorbeeld om op je website te plaatsen, dan heb voor deze handeling toestemming nodig van de fotograaf. Zelfs al gaat het om een plaatje, dan heb nog toestemming nodig van de maker. Zelf foto’s nemen is enige mate beperkt, want als je mensen fotografeert moet je toestemming vragen. Het gaat hier dan om het portretrecht.

Hoe zit dat met copyright van de deelnemende fotografen op deze website?
De werken van de deelnemende fotografen die zich op deze website presenteren, vallen ook onder het copyright en zijn het geestelijk eigendom van de desbetreffende fotograaf. Mocht je belangstelling voor een foto hebben, vraag ons dat dan en we zullen deze vraag dan doorleiden naar de maker.
De natuurfotografen zijn allereerst liefhebbers van de natuur, dus hebben meestal geen commerciële doelstellingen, maar toch is een gepaste bijdrage wel op z’n. Ook Bert Brouwer is zo’n natuurfotograaf die echt liefhebber is en geen commerciele belangen nastreeft.

Bezoek ook eens onze sponsor de Vloerderij Utrecht.

Info meevaren