Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Evenementen in de Weerribben Wieden

Evenementen in de Weerribben Wieden


Het Weerribben-Wieden Nationaal Park worden regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd. Deze evenementen variëren van natuureducatie en excursies tot sportieve activiteiten en culturele festivals. Onderstaand enkele voorbeelden van het soort evenementen die in het gebied kunnen plaatsvinden:

Ook het Bluewaters team doet hier aan mee.
We organiseren regelmatig natuurvaarten voor liefhebbers. De vaarten zijn alleen bedoeld voor max. 3 personen. De Bluewaters natuurvaarten gaan langs de waterdorpen en over het Giethoornsche meer en de Beulaker. Zo’n vaart duurt een uurtje of 5. Weerribben Wieden Evenementen interesse?  Informeer maar. Ook andere organisaties zo als Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer organiseren regelmatig natuurtrips.

Info: Evenementen Wieden Weerribben


Natuurexcursies: Er worden regelmatig begeleide wandel- en vaartochten georganiseerd om bezoekers kennis te laten maken met de unieke flora en fauna van het gebied. Tijdens deze excursies kunnen gidsen informatie delen over de lokale natuur en het belang van natuurbescherming.
Kano- en boottochten: Vanwege de vele kanalen en waterwegen in het gebied, zijn kano- en boottochten populaire activiteiten. Lokale organisaties kunnen begeleide tochten aanbieden om bezoekers de schoonheid van het waterrijke landschap te laten ervaren.
Vogelspotten: Het Weerribben-Wieden gebied is een paradijs voor vogelliefhebbers. Er kunnen vogelspot excursies worden georganiseerd waarbij deelnemers de kans krijgen om verschillende vogelsoorten te observeren en te identificeren. 
Festivals en evenementen: Lokale gemeenschappen kunnen festivals en evenementen organiseren die de cultuur, geschiedenis en natuur van de regio vieren. Dit kunnen bijvoorbeeld muziekfestivals, ambachtelijke markten of culturele exposities zijn. Belt Schutsloot, Giethoorn en Dwarsgracht organiseren jaarlijks Gondelvaarten. Evenementen in de Weerribben Wieden. Ze zijn elke keer weer bijzonder.
Workshops en lezingen: Educatieve workshops en lezingen kunnen worden gegeven over onderwerpen zoals natuurbescherming, duurzaamheid, ecologie en ambachtelijke vaardigheden.

Om te weten welke specifieke evenementen er momenteel gepland zijn in het Weerribben-Wieden Nationaal Park, raden we aan om de officiële website van het nationaal park te raadplegen, lokale toerismebureaus te contacteren of sociale media kanalen te volgen van organisaties die actief zijn in dat gebied. Evenementen in de Weerribben Wieden. Elk seizoen weer de leukste uitstapjes.
Bezoek ook eens onze sponsor. En wil je ook eens zelf de boel gaan verkennen? Dat kan, je huurt dan bv. een kano of kayak bij Kabootje