Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Plastic kano repareren

Plastic kano repareren die gemaakt is van polyethyleen kan heel goed. Mail ons maar als je iets meer wilt weten. We zijn niet een echt bedrijf, maar wanneer we iets voor je kunnen betekenen? Dan betaal je bij ons niet de hoofdprijs. We geven je ook advies om het zelf te doen.
We kunnen ook een coating (polyécol) leveren die als hechtende ondergrond dient voor kano’s en kajaks gemaakt van polyethyleen. Deze coating is geschikt om een kano of kayak te verven. Ook verrichten we kleine smelt reparaties in een straal van 15 km rond Giethoorn

 Plastic kano repareren. Dat kan.

Polyethyleen kano na reparatie? Weer 100 % Lekvrij
Polyethyleen is een veel gebruikte kunststof. Deze plasticsoort ook wel kort PE genaamd kunnen we na verhitting repareren.
Dus heeft jouw plastic- polyethyleen kano of kajak een scheur of zo’n vervelend gat? Dan kan dat middels een smelttechniek gerepareerd worden. Soms is het weleens moeilijk om de juiste kleur erbij te vinden. Want we repareren met strips van een identiek materiaal voor zover dit voorhanden is. De kleur is dan soms een struikelblok. Aan de onderkant van de kano is dit vaak geen probleem, maar op zichtplekken kan er weleens wat kleurverschil ontstaan 

Polyethyleen (Plastic) reparatie voor kano’s en kajaks. Maar je kunt met gebruikmaking van de Polyécol coating ook verven.

Bovenstaande linker foto laat een ruw gelast en vrij ruw dichtgemaakt gat zien. Dit kan niet anders, maar kan uiteraard ook voor zeker 90% glad machinaal geschuurd worden. Na het schuren is de kleur van het zwarte polyethyleen altijd nog een hele poos vaal van kleur. Foto’s onder tonen reparaties van door en door gaten. De krassen blijven uiteraard zichtbaar. Maar je kunt het na de reparatie verven met Polyécol.

Je kano weer volledig lekvrij. Na reparatie

Polyethyleen wordt na verhitting vloeibaar en de PE strip vloeit dan de scheur dicht en vervloeid als het ware samen met het polyethyleen van de kano of kajak. PE is erg sterk en heeft een lange levensduur. Daarnaast is het bijzonder slijtvast, en zelfs recyclebaar en staat bekend om z’n lage wrijvingscoëfficiënt. Prima materiaal voor een plastic kano om gladjes en lekvrij door het water te glijden. Een plastic kano repareren is dus goed te doen.
PE een goedkope kunststof (plastic soort), die uitermate geschikt is om plastic boten of andere PE produkten te repareren.

Wat kost een plastic kano repareren….?

Wat kost een plastic kano repareren?
De kosten van de materialen zijn te verwaarlozen. PE reparatie strips zijn erg goedkoop, daar ligt het niet aan.
Maar omdat het een geduldwerkje is, komen hier wat kosten om de hoek kijken. Hoeveel? Dat hangt van de aantal scheuren en de grootte hiervan af.
Zouden wij bijvoorbeeld een reparatie uit moeten voeren zoals een schade zoals op de foto, dan zou dit een uurtje of drie kosten en je zou dan ca: € 45.- kwijt zijn als het om zo’n soort reparatie gaat.
Scheurtjes zijn gemakkelijker te repareren. 

Een plastic kano repareren? Wij doen dat gewoon en een polyethyleen kano verven kan ook. 
E-mail maar voor info.

Kijk  hier  ook maar eens naar de mogelijkheden

Een plastic kano reparen? Bluewaters assisteert

Wij kunnen advies geven. Wanneer we tijd en ruimte beschikbaar hebben om een kano of kajak lekvrij maken. 
Wat kost de reparatie. Denk hierbij aan gemiddelde werkzaamheden voor een kano. Een paar scheurtjes een groot gat?, Het kan van alles zijn. Maar eerst foto’s van de schade sturen is ook een idee. Kano brengen uiteraard. Locatie Giethoorn/Steenwijk. Bespreken is nodig omdat ons werkplaatsje beperkte ruimte heeft.
Nieuwe kano of kajak aanschaffen kijk dan eens bij Kabootje