Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Polyethyleen kano verven

Polyethyleen Kano verven. Het kan nu.

Na veel tests te hebben uitgevoerd is het gelukt om een coating te ontwikkelen om plastic kano’s van een basis hechting te voorzien. Dit geldt natuurlijk ook voor kajaks die van polyethyleen gemaakt zijn.                                                          De kano of kajak wordt super geschuurd met korrel 80 en hierna met alcohol ontvet. Uiteraard kan ook een gedeelte van het te coaten project gerealiseerd worden. Bijvoorbeeld als er alleen een striping, letters of logo’s geverfd dienen te worden. Dus een plaatselijke behandeling. 
Polyethyleen kano verven? Doe het met Polyécol.
De coating vreet zich als het ware in de kunststof en is vrij snel handdroog.
Na ruim een dag bij een temperatuur van boven de 10 graden is een en ander klaar om over te spuiten met bv. een Fosco alkydverf of met een ander merk verf. Je kunt ook een breed kwastje gebruiken.

Wat kost deze hechtende coating?

Polyethyleen kano verven? Dat kan, voor een gemiddelde kano ben je max: € 70.- kwijt. Ook kunnen we eerst een klein polyethyleen coating sturen om het resultaat te kunnen beoordelen. Denk erom, dat het schuren en ontvetten super belangrijk is. 1 x coaten is vaak voldoende, maar 2 keer kan ook. De laagjes zijn maar super dun. De eerste laag moet wel eerst goed droog zijn.
(Zeker 1 dag boven de 10 graden)

Wil je kleurpigment gebruiken, dan kan een plaatselijk schilderbedrijf deze wel leveren. Het is voor ons ondoenlijk om kleuren in voorraad te houden. Wij hebben een groene pigment gebruikt omdat onze kano een camouflagekleur kreeg.
Maar het brengt wat dekking betreft niets extra’s. 

Een polyethyleen kano verven kan dus.
Een handige doe het zelver kan dus nu z’n kano of Kajak geheel of gedeeltelijk voordelig verven met een Polyécol coating.

Nog vragen? e-mail dan maar naar info@thebluewaters.nl

Kano scilderen Polyethhleen kano afwerken

Wij noemen het Polyécol. 

De Polyécol zoals wij het noemen is in principe een transparante vloeistof (Ietsje) dikker dan water en kan met een kwastje opgebracht worden. Wij voegden nog een kleurpigment toe als basis voor onze Camo kano. Maar een echte kleur krijg je er niet mee. Eigenlijk is het meer om te zien waar je geweest bent. Repareren van een polyethyleen kano kan ook.
Bij tests is gebleken dat wanneer de coating handwarm opgebracht wordt het impregneringsproces versneld wordt.
Je kunt het Au Bain Marie verwarmen.
Een kano van polyethyleen kan dus goed van een andere kleur voorzien worden.
Klik hier voor nog wat info.